Rytas Vilniuje prasidėjo tradiciškai: vėl grasinama sprogimais mokykloms, prokuratūrai, oro uostui

Kol kas nežinomas internetinis teroristas jau penktą parą šokdina Vilniaus policiją siuntinėdamas grasinančius laiškus. Į juos reaguoti turintys pareigūnai penktadienį vėl važinėja po mokyklas įspėdami apie galimą pavojų. Sprogimais vėl gąsdinama prokuratūra, oro uostas.

 Vilniuje toliau grasinama sprogimais.<br> Lrytas.lt koliažas
 Vilniuje toliau grasinama sprogimais.<br> Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2023, 9:06 AM, atnaujinta Jan 27, 2023, 9:26 AM

Tokie grasinantys laiškai kas rytą plūsta nuo pirmadienio. Kai kuriuose iš jų reikalaujama vėl išdavinėti vizas rusams. Laiškai rašomi lietuviškai.

Penktadienį iš ryto grasintojas savo juodą darbą pradėjo apie 7 val. 38 min., kai grasinimus sprogimais gavo Generalinė prokuratūra. Į elektroninį paštą atskriejusiame internetinio teroristo laiške rašoma, kad bombos padėtos visose prokuratūrose.

Po dviejų minučių, apie 7 val. 40 min., grasinimų sulaukė Vilniaus oro uostas.

Apie 7 val. 56 min. policijai pranešta, kad grasinimų sulaukė ir mokykla, esanti Justiniškių g. Apie 8 val. 17 min. pagrasinta vaikų darželiui Architektų g. Apie 8 val. 47 min. pranešimo apie grasinimus sulaukta iš gimnazijos Dūkštų g.

Pareigūnai lankose įstaigose ir organizacijose, kurioms grasinama, patalpas apžiūri. Darbuotojai ir administracija yra perspėjami dėl galimo pavojaus, jiems pasakoma į ką atkreipti dėmesį. Tačiau planas „Skydas“ dėl šių grasinimų nėra skelbiamas, žmonės iš pastatų neevakuojami.

Manoma, kad šiuos grasinančius laiškus jau visą savaitę siuntinėja tas pats žmogus ar jų grupė. Dėl grasinimų pradedami ikiteisminiai tyrimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.