Su dideliu kiekiu hašišo įkliuvęs Darbo partijos Druskininkų sąrašo lyderis išleidžiamas į laisvę: užstatas – 20 000 eurų Lieka kandidatuoti į savivaldybę

Penktadienį išleistas į laisvę garsioje narkotikų byloje įtariamas Druskininkų politikas Edvinas Garackevičius, kuris tebėra įrašytas pirmuoju numeriu Darbo partijos kandidatų sąraše kovą įvyksiančiuose vietos savivaldybės tarybos rinkimuose.

Su dideliu kiekiu narkotikų įkliuvęs Darbo partijos kandidatų sąrašo lyderis Druskininkuose išleistas į laisvę už 20 tūkst. eurų užstatą. <br> Lrytas.lt koliažas
Su dideliu kiekiu narkotikų įkliuvęs Darbo partijos kandidatų sąrašo lyderis Druskininkuose išleistas į laisvę už 20 tūkst. eurų užstatą. <br> Lrytas.lt koliažas
Su dideliu kiekiu narkotikų įkliuvęs Darbo partijos kandidatų sąrašo lyderis Druskininkuose išleistas į laisvę už 20 tūkst. eurų užstatą. <br> VRK nuotr. 
Su dideliu kiekiu narkotikų įkliuvęs Darbo partijos kandidatų sąrašo lyderis Druskininkuose išleistas į laisvę už 20 tūkst. eurų užstatą. <br> VRK nuotr. 
Su dideliu kiekiu narkotikų įkliuvęs Darbo partijos kandidatų sąrašo lyderis Druskininkuose išleistas į laisvę už 20 tūkst. eurų užstatą. <br> A. Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr. 
Su dideliu kiekiu narkotikų įkliuvęs Darbo partijos kandidatų sąrašo lyderis Druskininkuose išleistas į laisvę už 20 tūkst. eurų užstatą. <br> A. Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-02-17 12:52, atnaujinta 2023-02-17 15:09

Kauno apygardos prokuratūra nusprendė nesikreipti į teismą dėl suėmimo pratęsimo su puse kilogramo hašišo įkliuvusiam Druskininkų verslininkui, kavinę šiame mieste turinčiam 34 metų E. Garackevičiui.

Politikui skirtos trys švelnesnės kardomosios priemonės – 20 tūkst. eurų piniginis užstatas, rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir periodinis registravimasis policijoje.

Tai naujienų portalui lrytas.lt patvirtino Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Tautvilė Merkevičiūtė.

Penktadienį, apie vidurdienį jis jau turėjo būti išleistas iš suėmimo vietos.

Nepaisant Darbo partijos vadovų pareiškimų, jog tokie žmonės joje nebus toleruojami ir E. Garackevičiaus pašalinimo iš DP narių, jis toliau lieka sąrašo lyderiu rinkimuose į Druskininkų savivaldybę. Tuo penktadienį įsitikino portalas lrytas.lt, atsidaręs Vyriausiosios rinkimų komisijos tinklapį.

Darbo partija kreipėsi į VRK dėl E. Garackevičiaus pašalinimo iš rinkiminio sąrašo, tačiau komisija nutarė to nedaryti – pasak jos, numatyti prašymų pateikimų terminai pašalinti kandidatus iš sąrašų tuo metu jau buvo pasibaigę.

Sprendimo nedetalizavo

Kauno apylinkės teismas su labai dideliu kiekiu kvaišalų įklliuvusiam Druskininkų politikos veikėjui sausio 20-ąją buvo skyręs 30 dienų suėmimą.

Baudžiamojo kodekso straipsnius, pagal kurį jam pareikšti įtarimai, priskiriamas labai sunkių nusikaltimų kategorijai – už tai gresia kalėjimas nuo 10 iki 15 metų.

Baigiantis suėmimo terminui, prokuratūra nusprendė benesikreipti į teismą dėl jo pratęsimo. 

Gali būti, jog įtariamojo išleidimą į laisvę iki teismo proceso pradžios lėmė jo bendradarbiavimas su teisėsauga.

„Suėmimas yra pati griežčiausia kardomoji priemonė, kuri gali būti taikoma tik įsitikinus, kad kitomis kardomosiomis priemonėmis nėra įmanoma pasiekti ikiteisminio tyrimo tikslų.

Intensyviai atlikus būtinus proceso veiksmus buvo įvertinta, kad nėra pagrindo taikyti griežčiausią kardomąją priemonę ir tyrimui pakanka jas pritaikyti švelnesnes, todėl prokuroro sprendimu įtariamajam paskirtas 20 000 eurų piniginis užstatas, rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir periodinė registracija policijos įstaigoje“, – portalą lrytas.lt penktadienį informavo Kauno apygardos prokuratūra.

Tyrimui vadovaujantis Kauno prokuroras Gintautas Tamulionis portalui lrytas.lt sausio pabaigoje patvirtino, jog E. Garackevičius iš dalies pripažįsta savo kaltę.

Pačioje tyrimo pradžioje prokuratūra manė, jog įtariamasis gali bėgti, slapstytis, tačiau dabar savo nuomonę pakeitė.

Kelyje sukėlė įtarimų

E. Garackevičius su hašišu įkliuvo sausio 18 dieną vairuojantis automobilį Karmėlavoje (Kauno r.), bet apie tai visuomenei nebuvo pranešta.

Pirminiais duomenims, automobilyje aptikti trys paketai, kuriuose buvo tamsios spalvos augalinės kilmės medžiaga. Bendras jų svoris sudaro 514 gramų. Įtariama, jog tai – hašišas.

„Policijos pareigūnams susidarė įspūdis, kad automobilis vairuojamas netaisyklingai.

Sustabdžius transporto priemonę, autosalone buvo aptikta galimai narkotinė medžiaga“, – naujienų portalui lrytas.lt sakė G. Tamulionis.

Kartu su E. Garackevičiumi važiavo dar vienas vyras.

Jiems abiem pareikšti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso 260 straipsnio 3 dalį („Tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno, siuntė, pardavė ar kitaip platino labai didelį kiekį narkotinių ar psichotropinių medžiagų“).

Pasak prokuroro, vairuotojas buvo blaivus. Taip pat nėra duomenų, kad jo organizme būtų aptikta kvaišalų.

Šiuo metu aiškinamasi, kaip pas politiką atsidūrė didelis narkotikų kiekis, kam jie buvo skirti.

Vadovauja maitinimo įmonei

Portalas rekvizitai.lt skelbia, jog E. Garackevičius yra Druskininkuose veikiančios bendrovės „Egedira“ direktorius.

Šios įmonės veiklos sritis – kavinės, restoranai, maisto pristatymas į namus.

Įmonėje dirba 18 žmonių, o jos pardavimo pajamos 2021 metais siekė 301 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.