Sukčiai vilniečiams prisistatinėjo ir policininkais, ir migracijos darbuotojais

Nuo sukčių nukentėjusių vilniečių sąrašas ilgėja. Penktadienį Vilniaus policija užregistravo dar kelis pranešimus, kad patikėję nusikaltėliais žmonės prarado savo pinigus.

Nuo sukčių nukentėjo dar keli vilniečiai.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Nuo sukčių nukentėjo dar keli vilniečiai.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2023, 10:10 AM, atnaujinta Feb 25, 2023, 10:16 AM

Kaip pranešė Vilniaus apskrities VPK, vasario 24 d. gautas vyro (gim. 1989 m.) pareiškimas, kad nuo vasario 8 d. iki vasario 21 d. Vilniuje, Titnago g., nepažįstamas asmuo, paskambinęs telefonu ir prisistatęs policijos darbuotoju, įkalbėjo jį mobiliojo ryšio telefone įdiegti programėlę „Paysend“.

Vilnietis programėlę atidarė, tačiau vėliau ištrynęs, bet jau buvo vėlu - vyras pastebėjo, kad iš jo banko sąskaitos pasisavinta 1 715 eurų.

Tą pačią dieną apie 15 val. 25 min. Vilniuje, Saulėtekio g., nepažįstamas vyras, paskambinęs telefonu ir prisistatęs Migracijos departamento darbuotoju, iš jaunuolio (gim. 2002 m.) apgaule išviliojo elektroninės bankininkystės ir asmens duomenis bei iš jo sąskaitos pasisavino 900 eurų. 

Dar vasario 23 d. apie 16 val. Vilniaus r., Avižienių seniūnijoje, Bendorių kaime, paspaudus į mobiliojo ryšio telefoną gautą aktyvią nuododą ir suvedus banko kortelės duomenis, iš moters (gimusi 1972 m.) banko sąskaitos apgaule pasisavinta 780,48 eurai.

Visais atvejais pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl sukčiavimo.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo svetimą turtą ar turtinę teisę, išvengė turtinės prievolės arba ją panaikino, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.