Apeliacinis teismas nepasigailėjo kyšininkavusio miškininko ir jam skyrė 22,5 tūkst. eurų bauda

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė nuteistojo apeliacinį skundą ir paliko galioti pirmosios instancijos teismo sprendimą, kuriuo kaltu dėl kyšininkavimo pripažintas Aplinkos ministerijos Valstybinės miškų tarnybos Miškų ūkio priežiūros skyriaus vyriausiasis specialistas D.N.

Kyšis.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kyšis.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnyba

Mar 13, 2023, 11:57 AM

Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnyba praneša, kad jam palikta 22 500 eurų bauda ir atimta teisė 3 metus dirbti valstybės tarnyboje.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko STT Centrinė tyrimų valdyba, tyrimą kontroliavo – Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Bylos duomenimis, D.N. reikalavo duoti kyšį už neteisėtą veikimą vykdant įgaliojimus – vietoj to, kad būtų surašytas savavališko miško kirtimo aktas, pareikalavo iš miško savininko 10 000 eurų kyšio už leidimo miškui kirsti išdavimą po to, kai miškas jau buvo iškirstas.

STT Centrinė tyrimų valdyba pradėjo ikiteisminį tyrimą miško savininko giminaičiui pranešus apie Miškų ūkio priežiūros skyriaus vyriausiojo specialisto reikalaujamą kyšį.

Apeliacinės instancijos teismo nuosprendis yra įsiteisėjęs. Sprendimas gali būti skundžiamas kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.