Britų deportuotas gimtinėje ieškomas lietuvis pasieniečiams pateikė padirbtą dokumentą

Iš Jungtinės Karalystės už nusikaltimą išsiųstas lietuvis gimtinėje buvo ieškomas kaip įtariamasis nusikaltimu. Be to, jis dar turėjo suklastotą, įtariama, vairuotojo pažymėjimą.

Iš Jungtinės Karalystės už nusikaltimą išsiųstas lietuvis gimtinėje buvo ieškomas kaip įtariamasis nusikaltimu.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Iš Jungtinės Karalystės už nusikaltimą išsiųstas lietuvis gimtinėje buvo ieškomas kaip įtariamasis nusikaltimu.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2023, 1:01 PM

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) praneša, kad šeštadienį ryte Kauno oro uoste dirbusiems VSAT pareigūnams buvo pranešta, jog reisu iš Lutono atskrenda iš Jungtinės Karalystės deportuotas vyras. Iš ten jis buvo išsiųstas už padarytą nusikaltimą.

Tikrindami dokumentus pasieniečiai išsiaiškino, kad pastaruoju metu Jungtinėje Karalystėje gyvenęs 44-erių vyras problemų su teisėsauga turi ir Lietuvoje. Nuo 2020 m. gruodžio vidurio, įtardama dėl padaryto nusikaltimo, jo ieško Kauno policija. Negana to, tikrinant dokumentus vyriškis pasieniečiams pateikė suklastotą, įtariama, lietuvišką vairuotojo pažymėjimą.

VSAT pareigūnai vyrą sulaikė ir pristatė į tarnybines patalpas. Tą pačią dieną ieškomasis ir dokumento klastotė buvo perduoti atvykusiam paieškos iniciatoriaus, kuris ir vykdys tolesnį tyrimą, konvojui.

Šiemet pasieniečiai jau sulaikė 302 įvairių šalių piliečius, kurių dėl padarytos nusikalstamos veikos ieškojo Lietuvos ir užsienio valstybių teisėsaugininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.