Kaune pareigūnams R. Jakščio namuose radus nepilnametį – pradėtas ikiteisminis tyrimas Policija atskleidė daugiau detalių

Trečiadienio vakarą Kaune įvyko neeilinė operacija, kurios metu seksualiniais nusikaltimais įtariamo Remigijaus Jakščio namuose rastas nepilnametis vaikas.

Remigijus Jakštys.<br> Lrytas.lt koliažas.
Remigijus Jakštys.<br> Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2023, 7:07 AM, atnaujinta Apr 13, 2023, 7:04 PM

Delfi.lt praneša, kad privačių namų kvartalo gyventojai iškvietė policiją apie 20.30 val. – jie telefonu nufilmavo, kaip per tvorą peršoko ir tiesiai į namus per terasą pateko maždaug 13-14 metų berniukas.

Į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai vaiko nerado, kad vaiko nėra policijai sakė ir R.Jakštys. Vis dėlto kaimynai nepasidavė, apsupo namą ir prašė pareigūnų dar kartą patikrinti jo vidų.

R.Jakštys minėtą namą nuomavo, tad policijos pareigūnai susisiekė su jo šeimininku, kuris leido išlaužti laiptuose esančią slėptuvę, kurioje ir buvo rastas vaikas.

„Informacija, jog policijos pareigūnams iš įvykio vietos, kol jie neras vaiko, neleido išvykti kaimynai, nėra tiksli. Policijos pareigūnai laukė gyvenamosios vietos savininko (gim. 1956 m.) leidimo nuodugniau apžiūrėti gyvenamąją vietą“, – rašoma policijos išplatintame komentare.

Pirminiais duomenimis, išorinių smurto požymių nepastebėta, apie įvykį informuoti nepilnamečio tėvai, Vaiko teisių apsaugos skyrius. Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimų valdybos pareigūnai tikslina šio įvykio aplinkybes.

Anot policijos, 25 metų asmuo pareigūnams yra žinomas. Policija deda visas pastangas, kad nustatytų nepilnamečio buvimo įvykio vietoje aplinkybes. 

Kaip pranešė naujienų portalas Delfi.lt, pradėtas ikiteisminis tyrimas vengimo atlikti baudžiamojo poveikio priemones.

Teistas už nepilnamečių tvirkinimą

2021 metų gruodį Kauno apylinkės teismas pripažino R.Jakštį kaltu dėl keturių nepilnamečių tvirkinimo, skirdamas jam laisvės apribojimo bausmę. 

Galutinė jam skirta bausmė – 1 metų ir 40 dienų trukmės laisvės apribojimas. Tvirkintojui bausmės laikotarpiu buvo uždrausta bendrauti su nepilnamečiais, lankytis įstaigose, kuriose jie gyvena arba mokosi.

Tačiau po nuosprendžio tą patį teismą pasiekė dar viena byla – šįkart R. Jakštys teisiamųjų suole atsidūrė dėl lytinės aistros tenkinimo ir tvirkinimo, nukentėjusiaisiais pripažinus 3 nepilnamečius.

Sukdavosi tarp mokinių

R. Jakštys tapo žinomas, dar būdamas moksleivis – apie šį vaikiną imta plačiai rašyti, jam tapus bendrovės „Solid Education“ akcininku ir vykdančiuoju direktoriumi.

Bendrovė kūrė platformą, kurios dėka moksleiviai galėjo mokytis programavimo savarankiškai arba su dėstytojais visoje Lietuvoje. Paaugliai būdavo kviečiami mokytis aukštųjų technologijų – buvo skelbiama, kad tuo tikslu kuriama naujausia mokymų sistema. Vėliau R. Jakštys įkūrė viešąją įstaigą „Mokinio karjera“, tapo jos generaliniu direktoriumi.

Internete pristatoma, jog tai – moksleiviams skirta karjeros ugdymo agentūra, kuri paprastais būdais sukuria „nuostabią bendruomenę“, organizuoja edukacines ekskursijas.

Užmegzdavęs ryšius su švietimo įstaigomis, jau būdamas pilnametis mentorius sukdavosi prie mokinių įvairiuose renginiuose, stovyklose – manoma, jog ši širma jam padėdavo susirasti aukų.

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.