Dzūkiški rekordai: rūkalų nešiką iš Lazdijų pasieniečiai šiemet sulaiko jau penktą kartą

Retą kurią parą Varėnos pasieniečiai nesulaiko ryšuliais apsikrovusių jaunų vyrų, traukiančių nuo valstybės sienos su Baltarusija.

 Rūkalų kontrabanda.<br>Lrytas.lt fotomontažas. 
 Rūkalų kontrabanda.<br>Lrytas.lt fotomontažas. 
 Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
 Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
Tarnybinis šuo.<br> VSAT nuotr.
Tarnybinis šuo.<br> VSAT nuotr.
 Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
 Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
 Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
 Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Apr 18, 2023, 1:58 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pranešime, sekmadienio vakare ties Varėnos rajono Senovės kaimu patruliavę VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kabelių užkardos pasieniečiai miško masyve, maždaug už 100 metrų nuo valstybės sienos su Baltarusija, išgirdo kažkokį bumbsėjimą. Tokie garsai paprastai sklinda, kai iš gretimos šalies mėtomi ryšuliai su kontrabandiniais rūkalais.

Netrukus pastebėtas ir įtartinas asmuo. Šalia jo ant žemės gulėjo juoda polietileno plėvele apvynioti ryšuliai su pritvirtintomis savadarbėmis petnešomis. Jam ketinant ryšulius užsikrauti ant pečių, pasirodė VSAT pareigūnai.

Paaiškėjo, jog nešikas – pasieniečiams pažįstamas, ne sykį už akcizinių prekių gabenimo pažeidimus baustas 21-erių alytiškis. Šįkart jo ryšuliuose buvo 1 800 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Analogiškomis aplinkybėmis kitas pažeidėjas įkliuvo vėliau, už poros valandų nuo pirmojo įvykio, kai pasieniečiai patruliavo ties Varėnos rajono Kabelių kaimu.

Su cigarečių ryšuliais ant pečių užkluptas pažeidėjas nesipriešino, pakluso pasieniečių reikalavimui sustoti. Jis pasirodė esąs Kabelių užkardos pasieniečiams gerai pažįstamas 25-erių Lazdijų rajono gyventojas. Šiemet su baltarusiškomis cigaretėmis jis įkliūva jau penktą kartą.

Šįkart jis nešėsi 1 800 pakelių cigarečių „Minsk Capital MS“ su baltarusiškais akcizo ženklais. Ryšuliai buvo aptraukti polietileno plėvele, prie jų pritvirtintos savadarbės petnešos.

Cigarečių krovinių kontrabandininkai neteko ir penktadienį vakare, kuomet šios užkardos pareigūnai, žvalgydami savo atsakomybės ruožą, pastebėjo iš Baltarusijos teritorijos mėtomus ryšulius. Varėnos rajono Senovės kaimo link buvo nusiųsti patrulių ekipažai su tarnybiniu šunimi, vokiečių aviganiu Endy, kurie blokavo vietovės rajoną.

Žvalgant miškingą teritoriją, vieną akimirką Endy sukluso. Kinologas suprato, kad šuo netoliese pajuto svetimą žmogų. Po akimirkos, tiesiai priešais juos, iš tankmės išniro ryšuliais apsikrovęs vyras – pasieniečiams gerai pažįstamas 34-erių alytiškis. Ryšuliuose jis gabeno taip pat 1 800 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.