Moldavą įklampino netikras vairuotojo pažymėjimas

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė Moldovos pilietį, kuris automobiliu „Mercedes-Benz Vaneo“ vyko iš Lietuvos į Lenkiją ir pateikė netikrą savo šalies vairuotojo pažymėjimą.

 Klastotė.<br> VSAT nuotr.
 Klastotė.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

May 9, 2023, 8:15 PM

Pirmadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė–Suvalkai, patikrinti sustabdė į Lenkiją važiuojantį automobilį „Mercedes-Benz Vaneo“. Latvijoje registruotą transporto priemonę vairavo 27-erių Moldovos pilietis.

Kontrolės metu paaiškėjo, kad jo pateikti asmens dokumentai tvarkingi, tačiau neva jo šalyje išduotas vairuotojo pažymėjimas sukėlė įtarimų. Įdėmiau ištyrę jį VSAT pareigūnai nustatė, kad pažymėjimas, įtariama, – suklastotas: pagamintas ne pagal vertybinių popierių gamybos reikalavimus, imituota ultravioletinių spindulių apsauga, mikrotekstas, optiškai kintantis elementas.

Nustatyta, kad šis užsienietis į Lietuvą atvyko iš Latvijos, kurios pasienyje nuolatiniai pasienio tikrinimai nėra atliekami.

Po apklausos VSAT pareigūnai moldavą sulaikė ir uždarė į areštinę 48 valandoms, o automobilį „Mercedes-Benz Vaneo“ perdavė vėliau atvykusiam jo draugui, turėjusiam tvarkingus kelionės dokumentus ir teisę valdyti transporto priemonę.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą moldavui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.