Nuteistas Ukrainos labdaros organizacijos pinigus pasisavinęs bei automobilį pagrobęs vyras

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje 9 kartus teistas G.M. buvo kaltinamas sukčiavimu bei didelės vertės svetimo turto vagyste.

9 kartus teistas vyras keliaus už grotų dėl sukčiavimo bei didelės vertės svetimo turto vagystės.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
9 kartus teistas vyras keliaus už grotų dėl sukčiavimo bei didelės vertės svetimo turto vagystės.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

May 15, 2023, 11:02 AM

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, bylos duomenimis, kaunietis G.M. 2022 m. spalio mėnesį per internetinę susirašinėjimų programą susisiekė su Ukrainos savanoriams padedančiu žmogumi ir pažadėjo už jų surinktus 18 000 eurų nupirkti ir į Ukrainą pristatyti 49 vienetus sunkvežimiams skirtų padangų.

Kaltinamasis, pateikdamas melagingus ir tikrovės neatitinkančius duomenis išrašė sąskaitą bei pinigų paėmimo kvitą, jog priima 18 000 eurų, priklausančių Ukrainos labdaros organizacijai, tačiau sutartu laiku padangų nenupirko, jų į Ukrainą nepristatė, o pinigų negrąžino ir tokiu būdu įgijo didelės vertės svetimą turtą. Nustatyta, kad kaltinamasis G.M. iš labdaros fondo pasisavintus pinigus panaudojo savoms reikmėms ir iš šių pinigų įsigijo 13 000 eurų kainuojantį penktos kartos BMW automobilį, kuris tyrimo metu buvo rastas.

Didžioji pasisavintos pinigų sumos dalis tyrimo metu grąžinta Ukrainos labdaros organizacijai.

Tas pats vyras buvo kaltinamas ir dėl to, jog imituodamas ketinimą pirkti dar vieną automobilį, pagrobė didelės vertės svetimą turtą. Maždaug po mėnesio G.M. internete radęs parduodamo automobilio „BMW RADA 5 GT“ skelbimą, susisiekė su jį parduodančiu asmeniu, susitarė dėl automobilio apžiūros ir vėliau, įsėdęs į šį automobilį su juo paspruko. Tokiu būdu kaltinamasis G.M. pasisavino svetimą, didelės vertės turtą, kurio vertė – 18 500 eurų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Kauno apylinkės prokuratūros Trečiojo skyriaus prokurorė Živilė Muliuolytė. Tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai.

Gegužės 12 d. Kauno apylinkės teismo nuosprendžiu G.M. pripažintas kaltu dėl vagystės (Baudžiamojo kodekso 178 str. 3 d.) bei sukčiavimo (BK 182 str. 2 d.).

Subendrinus bausmes jam paskirtas laisvės atėmimas dvejiems metams ir trims mėnesiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą