„Amerikietis“ sukčius panevėžietės gyvenimą pavertė košmaru: išviliojo vieną didžiausių sumų Lietuvoje

Pusamžei panevėžietei internetinė draugystė kainavo 118,1 tūkst. eurų. Tai viena didžiausia sukčių išviliotų sumų Lietuvoje. Moteris nusikaltėliams atidavė ne tik asmenines lėšas, bet ir savo įmonės pinigus.

Telefoninis sukčius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Telefoninis sukčius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2023, 2:27 PM

53 metų panevėžietė į apgaviko pinkles pateko beveik prieš dvejus metus, bet tik neseniai atsitokėjo ir kreipėsi pagalbos į pareigūnus.

Moteris policijai parašytame pareiškime dėstė, kad su užsieniečiu susipažino vienoje internetinėje platformoje. Naujasis pažįstamas prisistatė amerikiečiu.

Niekada nematyto vyro įkalbėta panevėžietė sutiko pervesti pinigus į JAV esančias įvairias banko sąskaitas. Ji net neprieštaravo, kad bankiniuose dokumentuose būtų nurodoma, jog tai yra grąžinama skola.

Pirmą bankinę operaciją verslininkė atliko 2021 metų vasaros pradžioje. Paskui apgavikas savo auką melžė dar pusmetį – per 4 kartus ji pervedė po keliasdešimt tūkstančių eurų.

Matyt, internetinis pažįstamas taip buvo susukęs panevėžietei galvą, kad ji pervedė net ir savo individualios įmonės pinigus. Tik 22,6 tūkst. eurų sudarė jos asmeninės santaupos, kiti pinigai buvo pervesti iš moters įmonės sąskaitos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.