Pasieniečiams Kauno ir Vilniaus oro uostose įkliuvo du ieškomi vyrai

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams Vilniaus ir Kauno oro uostuose įkliuvo du nuo teisingumo išsisukinėję Lietuvos piliečiai.

Šiemet pasieniečiai sulaikė beveik 500 teisėsaugos ieškomų žmonių.<br>VSAT nuotr.
Šiemet pasieniečiai sulaikė beveik 500 teisėsaugos ieškomų žmonių.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

May 29, 2023, 6:18 PM

Kaip praneša VSAT, penktadienį ryte Vilniaus oro uoste pasieniečiai patikrino reisu iš Norvegijos sostinės Oslo atskridusių keleivių dokumentus.

Kontrolės metu VSAT pareigūnai nustatė, kad vieno iš atvykusiųjų, Marijampolėje gyvenančio 43-ejų metų vyro, paiešką šiemet gegužės 3 d. paskelbė to paties miesto policija. Jis yra kaltinamasis baudžiamojoje byloje, kurios teismas dar neišnagrinėjo.

Pasieniečiai keleivį sulaikė ir pristatė į Vilniaus oro uosto užkardos tarnybines patalpas. Tą pačią dieną ieškomasis buvo perduotas atvykusiam paieškos iniciatoriaus konvojui.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį pasieniečiai Kauno oro uoste sulaikė dar vieną Lietuvos pilietį. Tikrindami reisu iš Danijos Karalystės atvykusių keleivių dokumentus, VSAT pareigūnai nustatė, kad ten šiuo metu gyvenančiam 50-ies vyrui klausimų turi mūsų kaimynų teisėsauga. Jam suimti 2022-ųjų spalį Latvijos iniciatyva buvo išduotas Europos arešto orderis.

VSAT pareigūnai vyrą sulaikė ir tą pačią naktį perdavė Kauno policininkams.

Šiemet per nepilnus penkis mėnesius VSAT pareigūnams įkliuvo 441 žmogus, kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos bei užsienio teisėsaugos institucijos. Didžiąją jų dalį, 310, pasieniečiai sulaikė Lietuvos oro uostuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.