Baigtas tyrimas dėl naujagimio nužudymo Šiauliuose: įtarimų sulaukusiai motinai siūloma skirti priverstinį gydymą

Šiaulių apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl naujagimio nužudymo Šiauliuose, pranešė prokuratūra. Nustatyta, kad anksčiau įtarimų savo vaiko nužudymo sulaukusi naujagimio motina nesuvokė savo veiksmų, tad prokurorai prašo teismo jai taikyti priverstinį gydymą.

Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gytis Pankūnas

Jun 1, 2023, 9:25 AM, atnaujinta Jun 1, 2023, 10:11 AM

„Šiaulių apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl šių metų pradžioje viename Šiauliuose esančiame bute rasto mirusio naujagimio kūno. Tyrimui vadovavęs prokuroras kreipėsi į teismą dėl priverčiamųjų medicinos priemonių taikymo nužudyto kūdikio motinai“, – teigiama prokuratūros pranešime spaudai.

Prokuratūra pranešė, kad ikiteisminio tyrimo metu buvo gauta specialistų išvada, jog dėl savo sveikatos būklės moteris nusikaltimo įvykdymo metu negalėjo suvokti veikos pavojingumo ir valdyti savo veiksmų, taip pat rekomendavo taikyti priverstinį gydymą.

Gavęs šias ekspertų išvadas, prokuroras gegužės 31 dieną kreipėsi į Šiaulių apygardos teismą dėl priverčiamųjų medicinos priemonių taikymo.

ELTA primena, kad šių metų sausio 4 d., apie 4 val. 13 min., Šiauliuose, bute, rastas mirusio naujagimio (gim. 2022 m.) kūnas bei susižalojusi jo motina, kuri tada buvo išvežta į ligoninę. Vėliau pranešta apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl savo artimojo ar šeimos nario nužudymo. Įtarimai pareikšti naujagimio motinai. Moteris, kaip Eltai anksčiau patvirtino prokuratūra, įvykio metu nebuvo apsvaigusi nuo alkoholio ar kitų psichiką veikiančių medžiagų.

Šiaulių apygardos prokuratūra anksčiau informavo, kad ikiteisminiame tyrime buvo gauta specialisto išvada, kurioje nurodyta, kad kūdikio kūnelyje sužalojimų nenustatyta, kūdikis mirė, prigėręs vandens. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.