Seimo, Konstitucinio teismo ir kitų įstaigų langus iškūlęs 20-metis vandalas – sučiuptas, jam uždėta elektroninė apykojė

Sostinės policijos pareigūnai išaiškino ir sulaikė jauną vyrą, įtariamą turto sunaikinimu ar sugadinimu bei viešosios tvarkos pažeidimu. Jis įtariamas Lietuvos Respublikos Seimo, Vilniaus apygardos teismo, Lietuvos Respublikos Konstitucinio teismo bei Lietuvos Respublikos Teisingumo ministerijos pastatų langų stiklų išdaužymu.

 Sulaikytas vandalas, išdaužęs Seimo, Konstitucinio teismo ir kitų įstaigų langus. <br> M. Patašiaus asociatyvioji nuotr. 
 Sulaikytas vandalas, išdaužęs Seimo, Konstitucinio teismo ir kitų įstaigų langus. <br> M. Patašiaus asociatyvioji nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Vilniaus apskrities VPK

Jun 10, 2023, 12:14 PM

Vilniaus miesto trečiajame policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 187 str. 1 d., 187 str. 3 d.) bei viešosios tvarkos pažeidimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 str.), kai buvo pastebėta, kad buvo išdaužyti Lietuvos Respublikos Seimo, Vilniaus apygardos teismo, Lietuvos Respublikos Konstitucinio teismo ir Lietuvos Respublikos Teisingumo ministerijos pastatų sostinės Gedimino pr. langų stiklai.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatytas svetimo turto niokotojas (gimęs 2002 m.) – jaunam vyrui pareikšti įtarimai dėl šių nusikalstamų veikų padarymo, o Vilniaus apylinkės teismas įtariamajam skyrė kardomąją priemonę – intensyvią priežiūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.