Valstybinės miškų tarnybos specialistas bus teisiamas dėl išduoto leidimo neteisėtai kirsti mišką: padaryta beveik 209 tūkst. eurų žala

Baigtas ikiteisminis tyrimas ir teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai piktnaudžiavimu – dėl leidimo neteisėtai kirsti mišką išdavimo, pareikšti Valstybinės miškų tarnybos Miškų ūkio priežiūros skyriaus vyriausiajam specialistui V.S.

Valstybinės miškų tarnybos specialistas bus teisiamas dėl galimo piktnaudžiavimo.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Valstybinės miškų tarnybos specialistas bus teisiamas dėl galimo piktnaudžiavimo.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiųjų tyrimų tarnyba

Jun 29, 2023, 1:20 PM

Kaip rašoma Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pranešime, ikiteisminį tyrimą atliko STT Šiaulių valdybos pareigūnai, jį organizavo ir kontroliavo Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Andrej Mirnyj.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Miškų ūkio priežiūros skyriaus vyriausiasis specialistas V.S., turėdamas pareigą tikrinti privačių miškų vidinės miškotvarkos projektus bei išduoti leidimus kirsti mišką, išdavė leidimą plynai iškirsti nebrandaus amžiaus medyną. Tyrimo metu buvo nustatyta, kad miškininkas suvokė, kad medynas yra nebrandaus amžiaus, dėl to negalėjo leisti šio medyno plynojo kirtimo. Dėl šio vyriausiojo specialisto priimto sprendimo buvo iškirsta apie 373 kubinių metrų medienos, tokiu būdu galimai buvo padaryta didelė, beveik 209 tūkst. eurų, žala valstybei ir jos aplinkai.

Kaltinimų neišvengė ir neteisėtai iškirsto medyno savininkė – uždaroji akcinė bendrovė bei jos vadovas. Jie kaltinami suklastoję miškotvarkos projekte esančius duomenis apie medyno amžių.

Už valstybės tarnautojui inkriminuotos nusikalstamos veikos padarymą Baudžiamasis kodeksas numato baudą arbą areštą arba laisvės atėmimą iki penkerių metų. Dėl dokumentus dokumentų klastojimo gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Byla perduota Šiaulių apylinkės teismo Raseinių rūmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.