Vilniuje mergaitę užpuolęs ir dvi moteris išžaginti bandęs vyras išgirdo nuosprendį

Vilniaus miesto apylinkės teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą dėl trijų žmonių užpuolimo, anksčiau teistą Ramūną Krivičių pripažino kaltu dėl grasinimo sunkiai sutrikdyti sveikatą, pasikėsinimo išžaginti ir viešosios tvarkos pažeidimo. Šiam sostinėje moteris puldinėjusiam vyrui teismas skyrė 4 metų laisvės atėmimo bausmę.

Policijai pavyko sulaikyti siautėjusį vyrą.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Policijai pavyko sulaikyti siautėjusį vyrą.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gytis Pankūnas, ELTA

Jul 2, 2023, 10:13 AM

Kaip anksčiau skelbė portalas „Delfi“, bylos duomenimis, 31-erių R. Krivičius 2022 m. lapkričio 24 dienos vakarą Vilniuje, prie Žvėryno tilto, užpuolė iš treniruotės ėjusią 10-metę. Vyras sugriebė nepilnametę, pagrasino ją papjauti, tačiau šį išpuolį pamatė praeivis, paklausė, kas vyksta, ir užpuolikas pasišalino.

Anot portalo, šių metų sausio 2 dienos vakarą, bylos duomenimis, R. Krivičius sostinės Konstitucinės prospekte, netoli Sakurų parko, užpuolė ir bandė išžaginti iš sporto klubo ėjusią moterį, tačiau jai pavyko pasprukti.

Teisėsaugos duomenimis, jau kitą diena, sausio 3-iąją, R. Krivičius Vilniuje, Žemaitės gatvėje, užpuolė kitą moterį. Kaip skelbė „Delfi“, vyras moterį įstūmė į griovį, užspaudė jai burną. Tiesa, šį vaizdą pamatė jaunuolis, pradėjo klausinėti, kas vyksta. Tada R. Krivičius paleido moterį, ji iškvietė policiją ir vyras buvo sulaikytas, vėliau ir suimtas.

Vilniaus miesto apylinkės teismas, įvertinęs byloje pateiktas įvykių aplinkybes, kaip minėta, trečiadienį pripažino R. Krivičių kaltu dėl grasinimo sunkiai sutrikdyti sveikatą, pasikėsinimo išžaginti ir viešosios tvarkos pažeidimo.

Teismas, paskyręs jam 4 metų laisvės atėmimo bausmę, numatė į bausmę įskaityti laiką, kurį R. Krivičius išbuvo, būdamas suimtas, tai yra nuo sausio 4 d. iki bausmės vykdymo pradžios. Asmuo ir toliau lieka suimtas.

Teismas anksčiau jau teistą R. Krivičių pripažino pavojingu recidyvistu. Kaip rašė „Delfi“, vyras anksčiau teistas už plėšimą, 12-metės išžaginimą.

Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimas gali buti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.