Šalčininkų pareigūnai sulaikė didelį kiekį kvaišalų

Sulaikytas jaunas Eišiškių miesto gyventojas, pas kurį rasta ir paimta narkotinių medžiagų. Įtariamajam gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.

 Šalčininkuose sulaikyti narkotikai.<br> Vilniaus apskrities VPK nuotr.
 Šalčininkuose sulaikyti narkotikai.<br> Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vilniaus apskrities VPK

Jul 3, 2023, 1:56 PM

Pastaruoju metu padaugėjo vietos gyventojų pranešimų dėl Šalčininkų rajone jaunimo tarpe galimai platinamos stipraus poveikio narkotinės medžiagos vadinamos „kristalais“ bei pradėtos tiekti garinimui elektroninėse cigaretėse skysto pavidalo narkotinės medžiagos. Taip pat gauta pranešimų, apie galimai miesto gimnazijose platinamas narkotines medžiagas.

Po kruopštaus tyrimo speciali Šalčininkų rajono policijos komisariato tyrimo grupė atliko tikslinę policinę priemonę. Birželio 29 d. apie 21 val. Šalčininkų r., Eišiškėse, buvo sustabdytas automobilis „Škoda“, vairuojamas jauno vietos gyventojo (gimusio 1999 m.). Vairuotojo asmens apžiūros metu policijos pareigūnai jo apatinėse kelnaitėse rado maišelį su balta medžiaga „kristalais“.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 1 d.). Atlikus narkotinių medžiagų tyrimą, paaiškės tikslus jų kiekis ir koncentracija.

Per pastaruosius du mėnesius, tai jau trečias kartas, kai Šalčininkų rajone užkardomi narkotinių medžiagų platinimo atvejai, o atskirais atvejais ir dideli kvaišalų kiekiai. Tokia situacija rajone verčia sunerimti ir imtis aktyvių prevencinių veiksmų ne tik policiją, bet ir vietos savivaldos institucijas, visuomenines organizacijas, vietos bendruomenę, nes tik bendromis pastangomis galima laimėti kovą su nelegalia psichiką veikiančių medžiagų apyvarta.

Ši speciali Šalčininkų rajono policijos pareigūnų grupė per pastaruosius metus atskleidė keliasdešimt sunkių nusikaltimų – sukčiavimų, vagysčių, nelegalaus alkoholio, neteisėtos akcizinių prekių ir narkotinių medžiagų apyvartos atvejų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.