Vykstant NATO viršūnių susitikimui redakcijoms grasinama bombomis – jau net ne visi į tai kreipia dėmesį

Vilniuje prasidėjus NATO viršūnių susitikimui, suaktyvėjo ir internetiniai teroristai. Po pirmadienio kibernetinės atakos, kai įsilaužus į radijo stotį trumpam buvo paleista provokacinė žinutė, antradienį sostinėje įsikūrusias redakcijas, tarp jų ir lrytas.lt, pasiekė elektroniniai laiškai su grasinimais sprogdinti pastatus.

 Grasinimai lrytas.lt redakcijai.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Grasinimai lrytas.lt redakcijai.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2023, 2:41 PM, atnaujinta Jul 11, 2023, 3:23 PM

Kad prasidėjus NATO viršūnų susitikimui suaktyvės internetiniai teroristai, grasintojai, kibernetiniai įsilaužėliai ir panašūs piktadariai, specialistai perspėjo iš anksto. Tokia pati taktika buvo taikoma ir prieš metus vykusio NATO viršūnių susitikimo Madride metu. Tokiais pranešimais bandoma trikdyti tarnybų darbą, kelti sumaišti. 

Vieną tokių pranešimų antradienį gavo ir lrytas.lt redakcija. Angliškai rašytame elektroniniame laiške skelbiama: „Jūsų pastate padėtas sprogstamas užtaisas. Jo galingumo užteks viską susprogdinti. Iki sprogimo turite labai nedaug laiko, todėl mes patariame evakuotis. Gerai pagalvokite prieš ignoruodami šitą žinutę – tai gali jums kainuoti gyvybę“.

Ten pat priduriama, kad reiktų tikrinti ir kitus pastatus mieste, nes jie irgi gali būti užminuoti. Kokie tai pastate laiške nenurodoma.

Galiausiai laiškas baigiamas nurodant elektroninio pašto adresą, kuriuo susisiekus neva viską būtų galima išspręsti taikiai.

Panašių laiškų gavo ir kitos Vilniuje įsikūrusios redakcijos. Kai kurios jų apie grasinimus pranešė policijai, tuo tarpu lrytas.lt redakcijoje nuspręsta netrikdyti šiomis dienomis ir taip daug darbo turinčių pareigūnų ir policijos dėl akivaizdžiai melagingo pranešimo nekviesti.

Neatmetama, kad šiomis dienomis panašių grasinimų liesis ir daugiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.