Ant gatvės Vilniaus centre rastas granatos muliažas – planas „Skydas“ truko vos pusvalandį

Vilniaus policija tiria į provokaciją panašų incidentą, kuomet prieš prasidedant NATO viršūnių susitikimui Vilniuje ant gatvės važiuojamosios dalies buvo rastas granatos muliažas. Planas „Skydas“ truko vos pusvalandį - lygiai tiek, kiek užtruko „Aro“ išminuotojams atvažiuoti į įvykio vietą ir konstatuoti, kad radinys pavojaus nekelia.

 „Aras“, granata.<br> Lrytas.lt nuotr.
 „Aras“, granata.<br> Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2023, 8:50 AM

Kaip pranešė Policijos departamentas, liepos 11 d. apie 5 val. 20 min. Vilniuje, V.Pietario g., važiuojamoje kelio dalyje, rastas daiktas, panašus į granatą.

Rinktinės „Aras“ pareigūnai nustatė, kad tai muliažinė granata.

Keistą daiktą, galintį greitėjimo juostoje ant gatvės važiuojamosios dalies, iš V.Pietario g. važiuojant į Geležinio Vilko g., likus kelioms valandoms iki NATO aukščio lygio susitikimo, pastebėjo ankstyvas vilnietis. Radinį jis pasaugojo iki atvyko pirmieji pareigūnai.

Pareigūnams įvertinus, kad daiktas iš tiesų panašus į rankinę granatą, buvo įvestas planas „Skydas“, į įvykio vietą pasiųsta daugiau policijos pajėgų, gatvės atkarpa ties incidento vieta buvo uždaryta.

Į įvykio vietą operatyviai atvykę „Aro“ išminuotojai nustatė, kad ant gatvės guli granatos muliažas, pavojaus jis nekelia.

Išminuotojai radinį pasiėmė ir išsivežė sunaikinimui.

Apie 5 val. 50 min., praėjus vos pusvalandžiui nuo pranešimo apie radinį, planas „Skydas“ buvo atšauktas.

Surinkta medžiaga dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, piktybiškai tyčiodamasis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.