Teismas atmetė už nepilnamečių tvirkinimą nuteisto R. Jakščio prašymą paleisti jį į laisvę

Kauno apylinkės teismas ketvirtadienį atmetė už nepilnamečių tvirkinimą nuteisto Remigijaus Jakščio advokato skundą, kuriuo prašyta sustabdyti jam taikomą arešto bausmę ir paleisti nuteistąjį į laisvę.

Teismas.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Teismas.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Teismas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Teismas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Teismas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Teismas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Kauno Apygardos teismas<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Kauno Apygardos teismas<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Gytis Pankūnas

Jul 13, 2023, 2:50 PM

Kaip pranešė Kauno apylinkės teismas, buvo gautas R. Jakčio advokato skundas, kuriuo buvo prašoma išaiškinti ar nuteistajam paskirta arešto bausmė turėjo ir galėjo būti vykdoma, atsižvelgiant į tai, kad arešto bausmė buvo subendrinta su 2023 m. birželį už vaikų tvirkinimą ir kitas nusikalstamas veikas paskirta 3 metų laisvės atėmimo bausme. R. Jakščio gynėjas prašė arešto bausmę nutraukti ar sustabdyti, o R. Jakštį paleisti.

Kauno apylinkės teismas, išnagrinėjęs šį skundą, jį atmetė kaip nepagrįstą. Nutartyje pažymima, kad arešto nutartis yra įsiteisėjusi ir privalo būti vykdoma.

„Tai, kad teismo paskirta maksimali arešto bausmė yra subendrinta su 2023 m. birželio 9 d. paskirtu laisvės atėmimu, kuris dar nėra įsiteisėjęs, savaime nereiškia, kad arešto bausmės vykdymas turi būti nutrauktas“, – teigiama Kauno aplinkės teismo pranešime žiniasklaidai.

ELTA primena, kad šių metų balandį Kauno apylinkės teismas patenkino Probacijos tarnybos Kauno skyriaus prašymą sugriežtinti R. Jakščiui anksčiau už vaikų tvirkinimą skirtą bausmę, numatant laisvės apribojimą pakeisti 90 parų areštu.

R. Jakštys pernai buvo nuteistas už keturių nepilnamečių asmenų seksualinį tvirkinimą.

Probacijos tarnybą teismui prašymą sugriežtinti R. Jakščiui anksčiau skirtą bausmę argumentavo tuo, kad šis, pasak tarnybos, vengė atlikti anksčiau paskirtą laisvės apribojimo bausmę. Tarnyba į teismą kreipėsi po balandžio viduryje žiniasklaidoje pasirodžiusių pranešimų apie galimai į R. Jakščio nuomojamus namus, Kaune, įviliotą nepilnametį asmenį. Tąkart pranešta, kad Kauno gyventojai, informavę pareigūnus apie tokį galimą įvykį, jų neišleido iš namų kiemo. Pareigūnai, apieškoję R. Jakščio nuomojamą būstą, galiausiai rado nepilnametį, pasislėpusį name esančioje nišoje.

Kauno apylinkės teismas šių metų birželio 9 d. R. Jakštį pripažino kaltu dėl nepilnamečių tvirkinimo, aplaidaus finansinės apskaitos tvarkymo, nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Jam skirta reali 3 metų ir 1 mėnesio laisvės atėmimo bausmė. Teismas taip pat tenkino trijų nukentėjusių ieškinius dėl neturtinės žalos: vienam nukentėjusiam priteista 8 tūkst. eurų, kitiems dviem – po 7 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.