Labai dideliu amfetamino kiekiu disponavęs klaipėdietis aiškinsis teisme

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras teismui su kaltinamuoju aktu perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 53-ejų metų uostamiesčio gyventojas kaltinamas neteisėtai disponavęs labai dideliu psichotropinės medžiagos – amfetamino – kiekiu.

Narkotikai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Narkotikai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Jul 20, 2023, 11:05 AM

Kaip rašoma Lietuvos Respublikos prokuratūros pranešime, įtariama, kad už analogiško nusikaltimo padarymą teistas ir daugiau nei 10-ies metų laisvės atėmimo bausmę atlikęs vyras ketino kvaišalus platinti Klaipėdos mieste.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Šis tyrimas buvo pradėtas gavus informacijos, jog minėtas vyras, jam priklausančiu automobiliu, galimai gabena psichotropines medžiagas. Surinkus pakankamai duomenų apie daromą labai sunkią nusikalstamą veiką, policijos pareigūnų akiratin patekusio klaipėdiečio automobilis buvo patikrintas. Atlikdami kratą įtariamajam priklausančio „Mercedes-Benz“ markės automobilio bagažinėje teisėsaugininkai rado įtartiną paketą su daugiau nei 900 gramų baltos spalvos birios medžiagos.

Vėliau nustatyta, kad paketo viduje buvusios medžiagos sudėtyje buvo beveik 300 g psichotropinės medžiagos – amfetamino. Vyras iš karto buvo sulaikytas policijos pareigūnų.

Klaipėdiečiui pareikšti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 260 straipsnio 3 dalį.(„Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu“).

Už šiame BK straipsnyje numatytą nusikalstamą veiką žmogus gali būti baudžiamas laisvės atėmimu nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Kaltinamasis teismo laukia suimtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.