Vilniuje 17-metis pavogė „CityBee“ automobilį – sako, kad norėjo tiesiog pasivažinėti

Vilniuje sulaikytas blaivus 17-metis, įtariamas „CityBee“ automobilio vagyste. Vaikinas po sulaikymo tvirtino tiesiog norėjęs pasivažinėti.

 Vilniuje sulaikytas „CityBee“ automobilį pavogęs 17-metis.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Vilniuje sulaikytas „CityBee“ automobilį pavogęs 17-metis.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2023, 9:05 AM

Kaip pranešė Vilniaus apskrities VPK, liepos 23 d. apie 22 val. 30 min. Vilniuje, Žvejų g., sustabdytas bendrovės „CityBee“ automobilis „Jeep“, kurį vairavo nepilnametis (gim. 2006 m.).

Automobilis tą pačią dieną apie 21 val. 59 min., galimai pritaikius raktą, buvo pavogtas Vilniuje, Pelesos g.

Apie automobilio vagystę policijai pranešė bendrovės atstovė. 

Netrukus po pranešimo automobilį ant Žaliojo Tilto pastebėjo patruliuojantys policijos pareigūnai. Automobiliui užsukus į Žvejų g., policininkai jį sustabdė.

Paaiškėjo, kad prie vairo sėdi blaivus 17-metis. Jis net neneigė automobilį pavogęs. Vaikinas sakė, kad tiesiog pastebėjo stovinčią mašiną, kurios durelės buvo praviros, viduje degė šviesa. Nepilnametis tvirtino, kad pastebėjęs atrakintą automobilį labai užsinorėjo pasivažinėti. Todėl sėdo ir nuvažiavo.

Tuo tarpu į sulaikymo vietą atvykę „CityBee“ atstovai neigė, kad automobilis galėjo būti atrakintas. Esą, jis atvažiavo iš K.Ulvydo g. iki Pelesos g. ir čia buvo tvarkingai priparkuotas. Visi „CityBee“ automobiliai yra aprūpinti palydovine navigacine įranga, todėl jų judėjimą ir techninę būklę bendrovės darbuotojai gali stebėti realiu laiku.

Sulaikytas įtariamasis pristatytas į policjos komisariatą.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas pagrobė svetimą turtą įsibrovęs į patalpą, ryšių kabelių kanalų sistemą, saugyklą ar saugomą teritoriją arba pagrobė didelės vertės svetimą turtą, arba pagrobė strateginę ar svarbią reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių juridinių asmenų infrastruktūrą sudarantį turtą ar jo dalį, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.