Savo vaikų pagrobimu įtariamas M. Vilčinskas prašo teismo panaikinti jam skirtą suėmimą

Savo vaikų pagrobimu įtariamas Mindaugas Vilčinskas prašo teismo panaikinti jam anksčiau skirtą kardomąją priemonę – suėmimą.

 M.Vilčinskas įtariamas savo vaikų pagrobimu.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 M.Vilčinskas įtariamas savo vaikų pagrobimu.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 M.Vilčinskas įtariamas savo vaikų pagrobimu.
 M.Vilčinskas įtariamas savo vaikų pagrobimu.
 M.Vilčinskas įtariamas savo vaikų pagrobimu.
 M.Vilčinskas įtariamas savo vaikų pagrobimu.
Daugiau nuotraukų (3)

Gytis Pankūnas

Aug 17, 2023, 1:43 PM, atnaujinta Aug 17, 2023, 1:49 PM

„Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose gautas savo vaikų pagrobimu ir pasikėsinimu neteisėtai kirsti valstybės sieną įtariamojo M. Vilčinsko skundas dėl 2023 m. rugpjūčio 2 d. jam paskirtos kardomosios priemonės – suėmimo“, – Eltai ketvirtadienį patvirtino Kauno apylinkės teismo atstovė spaudai Tautvilė Merkevičiūtė.

Anot jos, vyras prašo jam skirti švelnesnę kardomąją priemonę, tačiau, kokios tiksliai kardomosios priemonės prašoma, M. Vilčinskas skunde neįvardija.

Kauno apylinkės teismas rugpjūčio pradžioje nutarė skirti M. Vilčinskui suėmimą 3 mėnesių laikotarpiui.

Teismas rugpjūčio 8 d. sušvelnino savo vaikų pagrobimu Kaune įtariamai motinai, M. Vilčinsko sutuoktinei Ingai Vilčinskienei taikomą kardomąją priemonę. Moteris įpareigota nešioti apykoję, vakaro ir nakties metu būti namuose.

Teismo nutartimi moteris nuo 2023 m. rugpjūčio 9 dienos iki 2023 m. lapkričio 9 d. yra įpareigota nuolat dėvėti elektroninę stebėjimo įrangą (apykoję) ir būti namų zonoje nuo 17 valandos vakaro iki 9 valandos ryto.

Anksčiau teismas buvo nutaręs moterį suimti 9 dienoms.

ELTA primena, kad liepos 18 d. Kaune, iš vaikų gerovės centro „Pastogė“, buvo pagrobti 5, 7 ir 9 metų amžiaus vaikai. Praėjusią savaitę pranešta, jog pasieniečiai netoli Baltarusijos pasienio sulaikė savo mažamečius vaikus pagrobusius tėvus, vaikai perduoti laikinai globai. Teisėsauga įtaria, kad tėvai, pagrobę savo vaikus, bandė bėgti į Baltarusiją. Vaikai, sulaikius jų tėvus, buvo grąžinti į globos namus.

Minimi vaikai iš tėvų teismo sprendimu buvo paimti gegužę, atsižvelgiant į tai, kad vaikai nelankė ugdymo įstaigų, jų tėvai nesudarė vaikams sąlygų socializuotis, patys tėvai teigė nepripažįstantys Lietuvos įstatymų.

Kaip anksčiau skelbė Valstybės saugumo departamentas (VSD), Kaune savo vaikus, kaip įtariama, pagrobę asmenys priskiria save „suverenų“ judėjimui. 

„Vadinamieji „suverenai“, kuriais esantys skelbiasi ir savo vaikus iš valstybės laikinos globos pagrobę sutuoktiniai, vadovaujasi valstybės teisėtumą neigiančia antivalstybine ekstremistine ideologija. „Suverenais“ pasiskelbę asmenys nepripažįsta valstybės institucijų sprendimų ir yra įsitikinę, kad gali nevykdyti teisės aktuose įtvirtintų gyventojų pareigų“, – skelbė VSD.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.