Kanalizacijos dangtį gynusi Vilniaus r. gyventoja pasipriešino aplinkosaugininkams ir vieną jų apibraižė Pradėtas ikiteisminis tyrimas

Aplinkos apsaugos departamentas informuoja, kad vykdant tarnybines funkcijas buvo sužalotas aplinkosaugininkas. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.  

 Aplinkos apsauga.<br> Aplinkos apsaugos departamento nuotr.
 Aplinkos apsauga.<br> Aplinkos apsaugos departamento nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-22 15:17, atnaujinta 2023-08-22 16:11

Kaip rašoma Aplinkos apsaugos departamento pranešime, atvykus tikrinti gautą pranešimą dėl bėgančių nuotekų, Dėdoniškių kaime, Vilniaus rajone, buvo sužalotas departamento inspektorius.

Sužalotas aplinkosaugininkas kreipėsi į medikus.

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl pasipriešinimas valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui.

Tuo tarpu Vilniaus apskrities policijoje lrytas.lt sužinojo, kad incidentas įvyko pirmadienio vakarą. Pranešimas apie tai gautas maždaug 21 val. 49 min.

Aiškėja, kad pirmadienio vakarą gavę pranešimą apie neteisingai tvarkomas nuotekas į Dėdoniškių kaimą atvyko du uniformuoti aplinkos apsaugos inspektoriai (gimę 1995 m. ir 1976 m.). Privataus namo kieme juos pasitiko moteris (gimusi 1971 m.), bendraujant su kuria ir kilo konfliktas.

Vienam iš aplinkosaugininkų (gim. 1995 m.) bandant pakelti kanalizacijos dengtį ir pažiūrėti į vidų, moteris čiupo jam už rankų, pareigūną apstumdė ir apibraižė.

Aplinkosaugininkai teigia, kad nenorėdami aštrinti konflikto po šio moters išpuolio iš kiemo išėjo ir paskambino į policiją. 

Už trukdymą atlikti tiesiogines pareigas aplinkosaugininkai namo šeimininkei ruošiasi surašyti administracinių nusižengimų protokolą. O dėl panaudoto smurto policija jau pradėjo ikiteisminį tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.