Liūdnai pagarsėjęs Kauno vaikų tvirkintojas veltui siekė ištrūkti į laisvę: po pabėgimo į užsienį teismas nutarė nerizikuoti

Į laisvę ištrūkti siekęs liūdnai pagarsėjęs vaikų tvirkintojas, 47 metų kaunietis Algimantas Ulvidas nieko nepešė – Kauno apygardos teismas antradienį atmetė jo skundą ir paliko galioti žemesnės instancijos Kauno apylinkės teismo nutartį, pagal kurią jis lieka suimtas 3 mėnesiams.

Algimantas Ulvidas<br>R.Vilkelio nuotr.
Algimantas Ulvidas<br>R.Vilkelio nuotr.
Algimantas Ulvidas<br>R.Vilkelio nuotr.
Algimantas Ulvidas<br>R.Vilkelio nuotr.
Algimantas Ulvidas<br>R.Vilkelio nuotr.
Algimantas Ulvidas<br>R.Vilkelio nuotr.
Algimantas Ulvidas<br>R.Vilkelio nuotr.
Algimantas Ulvidas<br>R.Vilkelio nuotr.
Algimantas Ulvidas<br>M.Patašiaus nuotr.
Algimantas Ulvidas<br>M.Patašiaus nuotr.
Algimantas Ulvidas<br>R.Vilkelio nuotr.
Algimantas Ulvidas<br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Aug 22, 2023, 10:38 AM, atnaujinta Aug 22, 2023, 2:48 PM

13 kartų už vagystes ir vaikų tvirkinimą anksčiau teistas A. Ulvidas prašė skirti jam švelnesnę kardomąją priemonę, tačiau skundą išnagrinėjusi Kauno apygardos teismo kolegija pažymėjo, jog palikus jį laisvėje, iškiltų realus pabėgimo ir slapstymosi pavojus.

Rugpjūčio pradžioje A. Ulvidas buvo pristatytas į Kauną iš Danijos, kur buvo pabėgęs, vykstant vienos tvirkinimo bylų nagrinėjimui teisme.

Tąsyk prokuroras Vytautas Gataveckas pasiūlė suimti įžūlumu pagarsėjusį bėglį ilgiausiai leistinam terminui, ir šis prašymas Kauno apylinkės teisme buvo patenkintas.

Jei A. Ulvidas bus pripažintas kaltu, jam reikės atlyginti ir skrydžių išlaidas už save bei jį lydėjusius pareigūnus. Pasak vyriausiojo Kauno apygardos prokuroro Dariaus Valkavičiaus, sumos paprastai susidaro nemažos, gali svyruoti nuo 10 tūkst. iki 15 tūkst. eurų.

Iš viso A. Ulvidui dėl jaunesnių nei 16 metų mergaičių tvirkinimo šiuo metu yra iškeltos keturios baudžiamosios bylos – dvi iš jų nagrinėjamos Kauno apylinkės teisme, o likusios dvi teismo dar nepasiekė, atliekami ikiteisminiai tyrimai. Jose nukentėjusiomis pripažintomis kelios dešimtys nepilnamečių.

A. Ulvidui išvykus į užsienį be atsakingų institucijų leidimo, buvo paskelbta tarptautinė jo paieška, išduotas Europos arešto orderis. Kaunietis iš pradžių atvyko į Ispaniją, o po persikėlė į Daniją – šios šalies pareigūnai perdavė jį kolegoms iš Lietuvos.

Birželio pabaigoje A. Ulvidas pats prisistatė šios šalies policijai. Danijos teismui pirmadienį nusprendus perduoti tvirkintoją Lietuvai, mūsų valstybės pareigūnai išvyko vykdyti ekstradicijos procedūros.

Nuogas paauglėms nuošaliose Kauno krašto vietovėse šokdavęs vyras pirmą kartą į teisėsaugos akiratį dėl pateko dar 2015 metais – iškėlus pirmą bylą, vėliau pasipylė ir kitos.

2019 metų balandį A. Ulvidas buvo nuteistas už 24 mergaičių tvirkinimą, tačiau belangės tąsyk išvengė – jam skirtas vos vienerių metų trukmės laisvės apribojimas, nors prokuratūra prašė realiai jį įkalinti puspenktų metų.

Pažymėtina, kad kaunietis nuolat nepaisydavo teismo įpareigojimų nebendrauti su jaunesnėmis nei 16 metų mergaitėmis.

Paskutinis atvejis užfiksuotas vasarį Pramonės prospekte esančioje degalinėje „Circle K“ – kaunietis ten atvyko su 15-mete, kuri sėdėjo jo naudojamame automobilyje „Ford“.

Nepaisant kardomųjų priemonių sąlygų nesilaikymo, tvirkintojas vis išvengdavo suėmimo, esą tam nėra pakankamai svaraus pagrindo.

Tačiau jam pasprukus į užsienį toks pagrindas atsirado, nes iškilo reali grėsmė, jog jis ir ateityje gali bėgti, slėptis nuo atsakingų institucijų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.