Dėl trijų išmuštų dantų – mirties bausmė: vyrui Skuodo rajone surengė egzekuciją

Pažįstamą vyrą žiauriai nužudę du skuodiškiai ilgam keliaus už grotų – prokuroras paprašė jiems skirti 13 ir 12 metų laisvės atėmimo bausmes, nors kaltinamieji tikino nenorėję nužudyti nieko bloga jiems nepadariusio vyro.

Nužudymas.<br>D.Umbraso nuotr.
Nužudymas.<br>D.Umbraso nuotr.
M.Kuprys (dešinėje) dar laisvėje, o A.Jermakovas nuosprendžio laukia suimtas.<br>A.Pilaitienės nuotr.
M.Kuprys (dešinėje) dar laisvėje, o A.Jermakovas nuosprendžio laukia suimtas.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 25, 2023, 8:48 PM, atnaujinta Aug 25, 2023, 8:49 PM

Kaltinamieji buvo apgirtę, todėl tiksliai negalėjo paaiškinti, kaip viskas nutiko. Abu prisimena tik vieną aplinkybę, dėl kurios galėjo kilti konfliktas, – moteriai išmuštus tris dantis.

Baudžiamoji byla dėl itin žiauraus nužudymo baigta nagrinėti Klaipėdos apygardos teisme. Nuosprendis bus paskelbtas rugsėjo viduryje.

Daugybė smūgių į galvą

Tragedija nutiko 2021 metų liepos 26-osios vakarą Skuodo rajone, vienoje Nevočių kaimo sodyboje.

Kaltinamajame akte teigiama, kad 41 metų Marius Kuprys ir 25 metų Aurimas Jermakovas girti užpuolė ir sumušė M.P., su kuriuo kartu girtuokliavo.

Jaunesnysis porą kartų M.P. trinktelėjo į galvą, o kai jis nugriuvo, dar atseikėjo ne mažiau kaip 20 smūgių. Vyresnysis spyrė į galvą gulinčiam žmogui ne mažiau kaip šešis kartus.

Sužalotasis buvo nugabentas į Klaipėdos ligoninę, ilgai gydomas, vėliau perkeltas į slaugos ligoninę, bet pernai rugpjūčio 23 dieną mirė. Ekspertai nustatė, kad jo mirties priežastis – daugybė smūgių į galvą ir kitas kūno vietas.

Greitąją pagalbą iškvietė sodybos šeimininkė Lina, dėl kurios išmuštų dantų ir galėjo kilti konfliktas.

Vyrą aptiko po kaštonu

„Literatūriškai nemoku, kalbėsiu žemaitiškai, gal suprasit“, – taip savo liudijimą teisme pradėjo Lina ir iš karto pabrėžė, kad tą dieną nieko blogo nebuvo.

Moteris prisiminė, kad pas ją užsuko geras pažįstamas M.P., jie kartu išgėrė puslitrinį butelį degtinės.

Vėliau paskambino M.Kuprys ir taksi atvyko su draugu. Vyrai atsivežė 0,7 litro butelį degtinės.

„Vėl po čerkelę išgėrėm. Vyrai kažko ginčijosi dėl telefono, vienu metu M.P. nusivilko marškinius, esą ateikit, parodysiu jums. Vyrai apsistumdė, kažką pargriovė ant žemės ir ėmė spardyti. Aš nuėjau miegoti, vyrai liko sėdėti lauke ant suolo. Truputį buvau išgėrusi, nelabai viską atsimenu.

Po vidurnakčio ėjau į tualetą lauke. Žiūriu, po kaštonu kniūbsčias guli M.P. Jis dejavo, galva buvo kruvina. Iškviečiau greitąją pagalbą. Sumušė tie du, daugiau nieko pas mane nebuvo, bet jis pats išprovokavo, anuos gaidžiais vadino.

Viską alkoholis padarė. M.P. buvo ne aukso puodas – išgėręs itin agresyvus tapdavo“, – teisme pasakojo Lina.

Buvo agresyviai nusiteikęs

Moteris neužsiminė, kad kompanijai pasakojo, jog M.P. jai išmušė tris dantis ir moteris už tai buvo supykusi ant kaltininko.

Po liudytojų apklausos teisme ir M.Kuprys, ir A.Jermakovas atsisakė duoti parodymus ar atsakinėti į klausimus.

Teisėja perskaitė jų parodymus, duotus apklausų metu.

Po tragedijos apklaustas M.Kuprys prisipažino kaltas ir gailėjosi dėl tokio savo poelgio.

„Gėrėme su A.Jermakovu. Paskambino Lina, paklausė, ar nenorėčiau atvažiuoti. Nusipirkome 0,7 litro butelį degtinės ir taksi nuvažiavome. Jie sėdėjo kieme po medžiu, abu jau buvo neblaivūs.

M.P. buvo agresyviai nusiteikęs. Lina sakė, kad jis jai išmušė tris dantis.

Aurimas jam trenkė už dantis. Kai nugriuvo, ir aš spyriau porą kartų. Aurimas ėmė mušti, spyrė į galvą.

Aš spyriau į galvą avėdamas guminėmis šlepetėmis, niekaip negalėjau užmušti, o Aurimas sudavė ne mažiau kaip 20 smūgių. Po to nuėjau į trobą miegoti. Rytą Lina pasakė, kad M.P. išvežė į ligoninę“, – beveik prieš porą metų po tragedijos tyrėjams pasakojo M.Kuprys.

Išgėręs pradeda kvailioti

A.Jermakovas per apklausą policijoje taip pat prisiminė, jog Lina piktinosi dėl trijų išmuštų dantų ir sakė, kad M.P. jai už tai skolingas tris tūkstančius eurų.

„M.Kuprys paprašė padėti jį sumušti, spyriau gal keturis ar šešis kartus. Dvidešimt smūgių negalėjau suduoti. Vienu metu supratau, kad jis neteko sąmonės, ir sustojau. Anas liko gulėti ant žemės.

Gailiuosi, su anuo jokių konfliktų anksčiau nekilo, nebuvo priežasties mušti. Turiu neįgalumą, išgėręs pradedu kvailioti. O Lina davė melagingus parodymus. Ji dėl tų trijų dantų tada viską užvedė“, – per apklausą kalbėjo A.Jermakovas.

Teks sumokėti už gydymą

Nužudytojo sūnūs pateikė 50 tūkst. eurų neturtinės žalos ieškinį. Abu kaltinamieji tikino, kad tokia suma – per didelė.

Dar teks apmokėti maždaug 20 tūkst. eurų ligonių kasoms už sužalotojo gydymą visus metus.

Iš pradžių buvo iškelta baudžiamoji byla dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo, o po M.P. mirties kaltinimai pakeisti nužudymu.

Abu kaltinamieji teismo laukė laisvėje. Tačiau kai A.Jermakovas į teismo posėdį neatvyko be pateisinamos priežasties, jis buvo suimtas. Jis pageidavo, kad suėmimas būtų pakeistas švelnesne kardomąja priemone, kad ir apykoje. Vyras dar norėtų pabūti laisvėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.