Įžeidus komentaras feisbuke gerokai patuštino Šiaulių rajono gyventojo piniginę

Feisbuke straipsnį apie Seime tarp Petro Gražulio ir LGBT narių kilusį konfliktą perskaitęs ir jį pakomentuoti nusprendęs Šiaulių rajono gyventojas 48 metų Audrius Paliulis žodžių nesirinko.

Įžeidų komentarą parašęs Šiaulių rajono gyventojas siūlė LGBT bendruomenės narius išvežti į Sibirą.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotrauka
Įžeidų komentarą parašęs Šiaulių rajono gyventojas siūlė LGBT bendruomenės narius išvežti į Sibirą.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotrauka
 Už įšeidų komentarą feisbuke Šiaulių rajono gyventojui teismas skyrė 5 tūkstančių eurų baudą. <br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka 
 Už įšeidų komentarą feisbuke Šiaulių rajono gyventojui teismas skyrė 5 tūkstančių eurų baudą. <br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 1, 2023, 4:03 PM

Užgaulus komentaras A.Paliulio feisbuko profilyje atkreipė ne tik homoseksualų, kuriems buvo skirtas šis komentaras, bet ir teisėsaugos pareigūnų dėmesį.

Komentaro autorius buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn už kurstymą prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę.

Negana to, per kratą A.Paliulio namuose buvo rastas nelegaliai laikomas dujinis revolveris, todėl vyrui buvo pareikšti ir įtarimai dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu.

Vien už tai, kad viešai tyčiojosi, niekino, skatino neapykantą ar kurstė diskriminuoti žmonių grupę dėl seksualinės orientacijos, Šiaulių rajono gyventojui grėsė bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pasiūlė išvežti į Sibirą

Jam inkriminuotą nusikaltimą A.Paliulis įvykdė pernai gegužės 26-ąją.

Vakare vyras perskaitė feisbuke išplatintą portalo Delfi straipsnį apie apie Seime kilusį konfliktą tarp Seimo nario P.Gražiulio ir čia apsilankiusių LGBT narių.

Po straipsnio perskaitymo susikaupusias emocijas Šiaulių rajono gyventojas išreiškė komentaru: „Kokie tie pyderai naglumo, puola patys į akis, paskui verkia, tipo, negražiai šneka, tikrai juos į vagoną ir į Sibira, tegu ten duskinas“.

Šis komentaras greitai atkreipė pareigūnų dėmesį ir netrukus į A.Paliulio namus pasibeldė ikiteisminį tyrimą dėl kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę pradėję tyrėjai.

Kratą atlikę pareigūnai paėmė šeimininko telefoną, kuriuo jis naudojosi rašydamas įžeidų komentarą.

Per kratą namuose policininkai rado ir nelegaliai laikomą dujinį revolverį.

Pričiuptas bandė gudrauti

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas A.Paliulis iš pradžių bandė gudrauti.

Vyras tvirtino dažnai išvykstąs į užsienį ir net nežinąs, ar tą dieną, kai buvo parašytas komentaras, jis buvo Lietuvoje.

Be to, Šiaulių rajono gyventojas aiškino, kad šį komentarą iš jo telefono galėjo parašyti bet kuris jo pažįstamas, nes jis telefoną laiko neužrakintą ir paprašytas duoda jį savo draugams.

Kas iš draugų galėjo parašyti šį komentarą, A.Paliulis nenurodė.

Galiausiai vyras prisipažino pats parašęs įžeidų komentarą.

Šiaulių rajono gyventojas sakė, kad šį komentarą parašė „būdamas emocijoje“ ir tikrai nemanė, kad gali ką nors šiuo komentaru įskaudinti ar pažeminti.

Revolverį pirko parduotuvėje

Prieš Šiaulių apylinkės teismą stojęs A.Paliulis kaltu prisipažino ir dėl prieš LGBT bendruomenę nukreipto komentaro, ir dėl namuose nelegaliai laikyto dujinio revolverio.

Šį ginklą Šiaulių rajono gyventojas tvirtino prieš keliolika metų nusipirkęs parduotuvėje, nes tuomet buvo susirūpinęs savo saugumu.

Pasak A.Paliulio, jis dujinį revolverį kelis kartus per Naujuosius metus panaudojo vietoj fejerverko.

Į tai, kad po kurio laiko pasikeitė įstatymai ir, norint turėti dujinį revolverį, prireikė leidimo, Šiaulių rajono gyventojas sakė dėmesio neatkreipęs.

Teks mokėti baudą

Bylą išnagrinėjęs teismas A.Paliulį pripažino kaltu dėl abiejų jam inkriminuotų nusikaltimų ir skyrė 7 tūkstančių 500 eurų baudą.

Teismo sprendimu ši bauda turi buvo sumažinta trečdaliu, todėl nuteistam teks sumokėti 5 tūkstančius eurų.

Šis Šiaulių apylinkės teismo nuosprendis gali būti apskųstas Šiaulių apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024