Politologas A. Krupavičius liekas nuteistas už plagijavimą, sumažinta jam skirta bauda

Kauno apygardos teismas pirmadienį nutarė iš dalies tenkinti politologo Algio Krupavičiaus skundą dėl sprendimo plagiato byloje. Teismas sumažino anksčiau A. Krupavičiui skirtą baudą, tačiau paliko galioti sprendimą, kuriuo mokslininkas pripažintas kaltu už plagijavimą.

Algis Krupavičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Algis Krupavičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2023, 4:42 PM

Kaip Eltą informavo Kauno apygardos teismo atstovė spaudai Milda Kryžė, teismas A. Krupavičiaus, kuris prašė panaikinti pirmosios instancijos teismo sprendimą ir bylą nutraukti, skundą tenkino iš dalies.

Kauno apygardos teismas, pasak M. Kryžės, paliko galioti pirmos instancijos teismo sprendimą, kuriuo A. Krupavičius pripažintas kaltu dėl plagijavimo. Tiesa, jam buvo sumažinta skirta piniginė bauda – nuo 5 tūkst. iki 3,7 tūkst. eurų.

„Anksčiau teismo buvo skirta 5 000 eurų bauda, bet buvo suklysta, taikant MGL (bazinės socialinės išmokos dydį – ELTA). Veikos padarymo metu vienas MGL buvo lygus 37,66 euro, tai dėl to bauda yra 3766 eurai, o ne 5 000 eurų“, – sakė M. Kryžė.

Šis Kauno apygardos teismo sprendimas įsigalioja iš karto.

Teismo nutartis kasacine tvarka gali būti skundžiama Aukščiausiajam Teismui.

ELTA primena, kad 2022 m. lapkritį Kauno apylinkės teismas A. Krupavičių pripažino kaltu dėl plagijavimo.

Teismas nustatė, kad buvęs Vytauto Didžiojo universiteto dekanas A. Krupavičius savo ir Kauno technologijos universiteto mokslininkės Vitalijos Simonaitytės vardu viešai išleido mokslo kūrinį, kuriame panaudojo kito autoriaus kūrinio dalis, tokiu būdu pasisavindamas autorystę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.