Kauno oro uoste pasieniečiai sulaikė rumuną, siautėjusį ir lėktuve, ir pasienio užkardos patalpose

Kauno oro uoste pasieniečiai sulaikė iš Jungtinės Karalystės skridusiame lėktuve šėlusį Rumunijos pilietį, turintį leidimą laikinai gyventi Lietuvoje. Vyras perduotas policijos pareigūnams.

Kauno oro uostas.<br> VSAT asociatyvi nuotr.
Kauno oro uostas.<br> VSAT asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Sep 11, 2023, 12:29 PM

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos taryba (VSAT), penktadienio vakarą VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Vilniaus oro uosto pasienio užkardos Kauno oro uoste dirbę pareigūnai iš antžeminio aptarnavimo tarnybų gavo pranešimą apie agresyviai besielgiantį vyrą lėktuve, atvykstančiame iš Londono.

Buvo pranešta, kad orlaiviu skrendantis vienas keleivių elgiasi neadekvačiai, triukšmauja, nepaiso įgulos reikalavimų. Pasieniečių buvo paprašyta pagalbos sulaikant chuliganą.

Lėktuvui nusileidus, vyras buvo pristatytas į pasienio užkardos tarnybines patalpas. Užsienietis ir čia nenurimo, nevykdė teisėtų VSAT pareigūnų nurodymų pateikti asmens dokumentus, keikėsi, elgėsi agresyviai. Pasieniečiams teko panaudoti antrankius. Paaiškėjo, jog sunkiai sutramdomas vyras – 38-erių Rumunijos pilietis, turintis leidimą laikinai gyventi Lietuvoje.

Neadekvačiai besielgiantis rumunas atsidūrė laikino sulaikymo patalpoje. Po poros valandų pasieniečiai jį perdavė į oro uostą atvykusiems policijos pareigūnams.

Jie vyrui nustatė lengvą (1,15 promilės) girtumo laipsnį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.