Nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl smurto, patyčių ir seksualinio pobūdžio veiksmų prieš mažametį sostinės mokykloje

Vilniaus apygardos prokuratūra priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl įvykių sostinės mokykloje, kai prieš nukentėjusį mažametį buvo smurtaujama, iš jo tyčiojamasi, atliekami seksualinio pobūdžio veiksmai.

Nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl įvykių vienoje sostinės mokykloje.<br>D.Piraitytės asociatyvi nuotr.
Nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl įvykių vienoje sostinės mokykloje.<br>D.Piraitytės asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 18, 2023, 5:07 PM

Ikiteisminis tyrimas nutrauktas konstatavus, kad įvykių dalyviai, tuomet vienos klasės mokiniai, dar nebuvo sulaukę amžiaus, nuo kurio jie atsakytų pagal baudžiamuosius įstatymus.

Pasak prokuratūros, ikiteisminis tyrimas dėl įtartos seksualinio pobūdžio nusikalstamos veikos prieš mažametį asmenį bei viešosios tvarkos pažeidimo buvo pradėtas šių metų balandį, siekiant atskleisti galimai padarytą nusikalstamą veiką, išsamiai ir nešališkai ištirti visas bylos aplinkybes.

Tyrimo metu buvo apklaustas nukentėjęs mažametis, kiti nepilnamečiai liudytojai, asmenys, galėję suteikti reikšmingos informacijos.

Prokuratūra atkreipia dėmesį, kad už nusikaltimus atsako tik tie asmenys, kuriems nusikaltimo padarymo metu buvo suėję 14 metų, tuo tarpu visi įvykių dalyviai nebuvo sulaukę tokio amžiaus, kad būtų galima taikyti baudžiamąją atsakomybę.

Reaguojant į gautą informaciją apie galimus smurto ir patyčių atvejus sostinės mokykloje, ikiteisminio tyrimo metu prokuratūra kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę dėl mokyklos administracijos veiksmų įvertinimo, informuota Valstybinė vaiko teisių apsaugos tarnyba, kuri pradėjo atvejų vadybą, incidentuose dalyvavusiems mokiniams buvo teikiama psichologinė pagalba.

Mokykloje buvo atliktas tarnybinis patikrinimas, siekiant įvertinti ir išspręsti mokykloje kylančius smurto atvejus ir patyčių problemą. Mokyklos vadovai įpareigoti imtis veiksmų, kad patyčių ir smurto atvejai mokykloje nesikartotų, pranešė prokuratūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.