Klaipėdiečiui, grasinusiam žaisliniu pistoletu, paskirta aštuonių mėnesių laisvės apribojimo bausmė

Klaipėdos apylinkės teismo baudžiamuoju įsakymu anksčiau teistam klaipėdiečiui už tai, kad viešoje vietoje įžūliais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir sutrikdė visuomenės rimtį, antradienį paskirta aštuonių mėnesių laisvės apribojimo bausmė, skelbiama teismo pranešime žiniasklaidai.

Klaipėdiečiui, grasinusiam žaisliniu pistoletu, paskirta aštuonių mėnesių laisvės apribojimo bausmė.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Klaipėdiečiui, grasinusiam žaisliniu pistoletu, paskirta aštuonių mėnesių laisvės apribojimo bausmė.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2023, 5:07 PM

Pasak Klaipėdos apylinkės teismo, byloje nustatyta, jog kaltinamasis liepos 19 dienos vakarą viešoje vietoje, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, užsakęs taksi pavežėjimo paslaugą ir, atvykus taksi automobiliui, rankoje laikydamas pistoletą, įlipo į automobilį, ir vairuotojui liepė vežti jį į Dituvą. Vykstant nurodytu maršrutu, viešai demonstruodamas turėtą pistoletą, vairuotojui pagrasino žodžiu, kad jį nušaus, jeigu jis kam nors apie tai prasitars. Vairuotojui sustojus degalinėje, užėjęs į jos prekybos salę, klientų ir darbuotojos akivaizdoje, elgėsi įžūliai, demonstravo turėtą pistoletą bei atsiskaitydamas už prekes vartojo necenzūrinius žodžius.

Dėl agresyvaus kaltinamojo elgesio, prekybos salėje buvę klientai pasišalino, o nukentėjusiesiems, siekiant apsisaugoti nuo neprognozuojamo vyro elgesio ir užsirakinus salėje, degalinės darbuotoja nuspaudė pavojaus mygtuką ir iškvietė pagalbą, rašoma pranešime.

Šioje byloje kaltinamasis pripažino padaręs nusikaltimą ir gailėjosi dėl savo elgesio. Jis negalėjo paaiškinti, kodėl vairuotojui rodė iš namų paimtą žaislinį ginklą. Kaip nurodo Klaipėdos apylinkės teismas, kaltinamasis supranta, kad negerai pasielgė, kad pažeidė viešąją tvarką, nes žmonės, kurie pamatė, kad jis turi nors ir netikrą, bet ginklą, galėjo išsigąsti.

Pasak teismo, vaikiškas pistoletas, kurį turėjo su savimi, priklauso kaltinamojo draugės vaikui.

Teismas kaltinamajam skyrė galutinę 8 mėnesių laisvės apribojimo bausmę, įpareigojant dirbti arba užsiregistruoti Užimtumo tarnyboje ir dalyvauti elgesio pataisos programoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.