Policijos girti sustabdyti vyrai dėl visko apkaltino sugėrovą: grįžę išvilko iš lovos ir surengė žiaurią egzekuciją

Raseiniuose iš automobilio policininkų išlaipinta kompanija nutarė, kad kaltas per išgertuves kaime užmigęs ir ten pasilikęs sugėrovas. Tuomet girta trijulė sumanė keršto planą, kuris tą pačią naktį virto egzekucija.

Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2023, 1:57 PM, atnaujinta Oct 7, 2023, 1:58 PM

Su sugėrovu žiauriai susidorojusi ir 3400 eurų sumokėti įsakiusi trijulė teisme atgailavo ir visiškai pripažino kaltę, todėl bylą išnagrinėjęs Šiaulių apygardos teismas skyrė švelnesnę bausmę.

Recidyvistu dėl ankstesnių teistumų pripažintas Biržų rajono gyventojas 28 metų Gintaras Visockas įkalintas 4 metams. Ši bausmė subendrinta su anksčiau teismo paskirta ir neatlikta bausme.

30 metų raseiniškiui Giedriui Paulauskui teismas skyrė su ankstesniu nuosprendžiu subendrintą 2 metų ir 9 mėnesių, o pirmąsyk teistam 29 metų raseiniškiui Karoliui Kareivai – 2 metų ir 4 mėnesių įkalinimo bausmę.

Be to, šį nuosprendį apskųsti dar galinti nuteistųjų trijulė privalės atlyginti nukentėjusiajam beveik 10 tūkstančių eurų turtinę ir neturtinę žalą.

Istorija prasidėjo praėjusių metų spalio 25-ąją. Į 41 metų Silvestro (vardas pakeistas) sodybą Gyliuose (Raseinių r.) taksi atvažiavęs G.Visockas papuotavo, po to paprašė, kad jo bičiulis K.Kareiva atvažiuotų jo parsivežti. Raseiniškis sėdo į automobilį „Citroën“ ir kartu su G.Paulausku atvyko į sodybą.

Raseiniškių kompanija sėdo prie stalo ir ėmė vaišintis, kol užmigo smarkiai apgirtęs šeimininkas. Tada trijulė susiruošė namo.

Automobilį sustabdžius patrulių ekipažui paaiškėjo, kad prie vairo sėdintis G.Paulauskas yra smarkiai apgirtęs. Iš K.Kareivai priklausančio „Citroën“ išlaipinta trijulė nusprendė, kad įkliuvo neatsitiktinai. Jiems pasirodė, kad juos galėjo įskųsti sodybos šeimininkas Silvestras.

Akimirksniu subrendo keršto planas, tad telefonu buvo išsikviesta draugė, kuri nuvežė trijulę iki K.Kareivos namų. Kompanija persėdo į kitą raseiniškio automobilį „Opel“ ir išskubėjo keršyti.

Į sodybą įsiveržusi trijulė pažadino šeimininką ir ištempė iš lovos. Apstulbęs vyriškis dievagojosi, kad niekam neskambino, bet pykčiu trykštanti kompanija nenorėjo nieko girdėti. Trijulė surišo aukai kojas, virvę užkabino už automobilio ir ėmė vilkti pasipriešinti neįstengiančią auką.

Po keliasdešimties metrų nelaimėlis buvo įgrūstas į bagažinę.

Pamiškėje trijulė liepė Silvestrui išlipti, o G.Visockas prispaudė jį prie mašinos galo.

Kas jį mušė, nelaimėlis nematė, nes buvo tamsu. Ant žemės parkritęs vyras stengėsi dengtis veidą, galvą, bet nuo smūgių krušos prarado sąmonę. Kai atsipeikėjo, vyriškis pajuto, kad kraujo pilnoje burnoje yra ir keli išmušti dantys.

Egzekuciją baigusi trijulė iš pradžių paliko vyrą pamiškėje, bet po to nutarė sumuštąjį pavėžėti, nes jis tamsoje gali nerasti namų.

Ekspertai suskaičiavo, kad nukentėjusiajam buvo suduoti bent 24 smūgiai, išmušti 3 dantys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.