Teismas nepanaikino dėl nepilnamečių tvirkinimo teisiamo A. Ulvido teistumų dėl praeityje įvykdytų vagysčių

Kauno apylinkės teismas nepanaikino už nepilnamečių tvirkinimą šiuo metu teisiamo Algimanto Ulvido turimų teistumų už praeityje įvykdytas vagystes.

Algimantas Ulvidas.<br>R.Vilkelio nuotr.
Algimantas Ulvidas.<br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2023, 12:47 PM

A.Ulvidas Kauno apylinkės teismo prašė peržiūrėti anksčiau teismų jo atžvilgiu priimtas nutartis bylose ir panaikinti teistumus. Teismas, rašytine tvarka išnagrinėjęs vyro prašymą, pirmadienį nutarė jį tenkinti iš dalies: šešiose bylose dėl vagysčių A.Ulvidui inkriminuotos nusikalstamos veikos perkvalifikuotos, tačiau šis asmuo ir toliau lieka nuteistas už vagystes. Kauno apylinkės teismas A.Ulvido prašymo panaikinti jam teistumus netenkino.

2016 m. gegužę Kauno apylinkės teismas A.Ulvidui už vagystes, atsižvelgiant į tai, kad asmuo anksčiau teistas už šią nusikalstamą veiką, skyrė 1 metų ir 6 mėnesių laisvės apribojimą, įpareigojant per šį laiką asmenį dirbti arba būti registruotam darbo biržoje ir per 1 metus atlyginti civiliniams ieškovams nusikalstamomis veikomis padarytą turtinę žalą. Kauno apylankės teismas, peržiūrėjęs šią bylą, nutarė perkvalifikuoti A.Ulvido padarytą nusikalstamą veiką, tačiau paskirtos bausmės nepakeitė.

Teismas įvertino ir 2018 m. balandį A.Ulvido atžvilgiu paskelbtą sprendimą dėl nepilnamečių tvirkinimo. Tąkart jį pripažinus kaltu, teismas skyrė 2 metų laisvės apribojimo bausmę, įpareigojant asmenį nuo 22 iki 6 val. būti namuose, uždraudžiant bendrauti su moteriškos lyties asmenimis nuo 10 iki 16 metų amžiaus. Kauno apylinkės teismas sprendimu, A.Ulvido padaryta nusikalstama veika nėra perkvalifikuojama.

2018 m. spalį Šiaulių apylinkės teismas A.Ulvidui už vagystę (pavogta 179 eurų vertės „JBL“ kolonėlė) skyrė 18 parų arešto bausmę. Kauno apylinkės teismas perkvalifikavo vyro padarytą nusikalstamą veiką, tačiau skirtos bausmės nepakeitė.

2019 m. liepą Kauno apylinkės teismo sprendimu A.Ulvidas pripažintas kaltas dėl vagystės (pavogta 250 eurų vertės „JBL“ kolonėlė). Atsižvelgiant į anksčiau teismo priimtą sprendimą dėl nepilnamečių tvirkinimo, vyrui paskirta ir piniginė bauda. Kauno apylinkės teismas perkvalifikavo A.Ulvidui inkriminuotą nusikalstamą veiką, bet paskirtos bausmės nepakeitė.

2019 m. gruodį Panevėžio apylinkės teismas vyras pripažintas kaltas dėl vagystės (iš parduotuvės pavogtos dvi antklodės, pagalvė, patalynės komplektas, žalia – 244 eurai), jam, subendrinus bausmė su anksčiau skirtomis bausmėmis, numatyta piniginė bauda. Kauno apylinkės teismas perkvalifikavo A.Ulvido padarytą nusikalstamą veiką, bet bausmės nepakeitė.

2020 m. spalį Vilniaus miesto apylinkės teismas A.Ulvidui už įvykdytą vagystę (pavogta automagnetola, kurios vertė – 240 eurų) skyrė 650 eurų baudą. Ir ši nusikalstama veika Kauno miesto apylinkės teismo sprendimu buvo perkvalifikuota, nepakeičiant skirtos bausmės.

2022 m. gruodį Kauno apylinkės teismas vyrą dar kartą vyrą pripažino kaltu dėl vagystės (pavogta 6 buteliai alkoholinių gėrimų už 168 eurus). A.Ulvidui papildomai skirta 6 mėnesių viešųjų darbų bausmė ir 650 eurų bauda. Kauno apylinkės teismas šią savaitę perkvalifikavo šią nusikalstamą veiką, tačiau skirtos bausmės kaip ir kitais atvejais nepakeitė.

Kauno apylinkės teismas savo nutartyje, kuria perkvalifikavo A.Ulvido nusikalstamas veikas, nurodė nekeičiantis asmeniui paskirtų bausmių, „įvertinus nuteistąjį charakterizuojančius duomenis bei kitas bylos aplinkybes“.

Teismas pažymėjo, kad A.Ulvido prašymas naikinti jo teistumus nėra tenkinamas, nes asmuo nusikalstamas veikas vykdė vieną po kitos, tai yra nepraėjus laiko tarpui teistumui išnykti.

Kauno apylinkės teismo nutartis gali būti skundžiama Kauno apygardos teismui.

ELTA primena, kad šiuo metu Kauno apylinkės teisme nagrinėjamos dvi baudžiamosios bylos, kuriose A.Ulvidas kaltinamas jaunesnio negu 16 metų asmens tvirkinimu. Vienoje iš bylų nukentėjusiais pripažinti 25 asmenys.

Kitoje panašaus pobūdžio byloje balandžio mėnesį teismas A.Ulvidą išteisino, paskelbęs, kad nukentėjusios, paklaustos dėl savo amžiaus, melavo, todėl vyras negalėjo žinoti, kad jos yra jaunesnės nei 16 metų. Ši teismo nutartis yra apskųsta aukštesnės instancijos teismui.

Šių metų kovą Kauno apylinkės teismui teisėsauga perdavė dar vieną baudžiamąją bylą, kurioje A.Ulvidas kaltinamas nepilnamečių tvirkinimu. Byloje nukentėjusiaisiais pripažinti 11 asmenų.

A.Ulvidas buvo pabėgęs iš Lietuvos, tačiau birželį sulaikytas Danijoje. Vyras dėl nepilnamečių tvirkinimo buvo teistas anksčiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.