Vilniuje grasinta susprogdinti „Akropolį“, grasinančiam skambučiui panaudotos pažangios technologijos

Antradienį Vilniuje gautas grasimas susprogdinti sostinės „Akropolį“. Nepaisant grasinimų, prekybos centro darbas nebuvo sutrikdytas. Įtariama, kad grasinančiam skambučiui buvo panaudotos pažangios technologijos.

 „Akropolis“, policija „Akropolio“ aikštelėje.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 „Akropolis“, policija „Akropolio“ aikštelėje.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2023, 10:39 AM, atnaujinta Oct 11, 2023, 10:43 AM

Grasinimas teroro aktu sostinės „Akropolyje“ gautas antradienį apie 18 val. 16 min. Prekybos centro administracija policijai pranešė, kad telefonu gautas pranešimas apie patalpose padėtą sprogmenį.

Į skambutį atsiliepę prekybos centro darbuotojai užfiksavo numerį, iš kurio skambinta. Iš karto įtarta, kad pokalbis gali būti, kaip sako policija, „automatizuotas“. 

Vėliau perskambinus numeriu, iš kurio grasinta, atsiliepė moteris. Ji sakė niekam neskambinusi, o tuo labiau - į „Akropolį“. Pirminiais duomenimis, atsiliepusios moters balsas irgi labai skyrėsi nuo grasinimų pažėrusio roboto balso. Kol kas nežinoma, moters telefonu numeris panaudotas įsilaužus į jos telefoną ar panaudojus kitas technologijas.

Prekybos centro apsauga apžiūrėjo pirmo aukšto patalpas ir viešas erdves, o policijos pareigūnai patikrino antrą aukštą. Jokių įtartinų daiktų neaptikta.

Planas „Skydas“ dėl šių grasinimų nebuvo įvestas, prekybos centro darbas nebuvo sutrikdytas, žmonės nebuvo evakuoti.

Policija apie šį incidentą visuomenės neinformavo. Apie įvykį nebuvo pranešta nei antradienį iš karto po įvykio, nei trečiadienį, žiniasklaidai platinant praėjusios paros nusikaltimų ir įvykių suvestines.

Įvykis tiriamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.