Kivirčas virto siaubinga tragedija: įsiutęs girtas vyras nužudė savo brolį

Itin žiauriu brolio nužudymu kaltinamas 63 metų Antanas Gudynas iš Alytaus rajono per apklausas pripažino kaltę. Kauno apygardos teismas pirmadienį pratęsė jo suėmimą dar vienam ilgiausiai leistinam terminui – 3 mėnesiams.

Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 12, 2023, 7:53 PM

Kruvinas nusikaltimas buvo įvykdytas Kaniūkų kaime (Alytaus r.) tarp brolių įsiplieskus kivirčui.

Kriminalistų duomenimis, būdamas savo namuose A.Gudynas surengė egzekuciją: pagriebęs medinį suoliuką mažiausiai triskart smogė juo per galvą savo 59 metų broliui.

Po to užpuolikas stvėrė peilį ir dūrė aukai į nugarą.

Negyvas vyras rastas prie gyvenamojo namo esančiame sodelyje – jo galva buvo nusėta žaizdomis, aplinkui buvo nemažai kraujo.

Buvo iškviesta pagalba, tačiau išgelbėti vyro nepavyko – atvykę medikai konstatavo jo mirtį. Įtariamasis žudikas uždarytas į belangę.

Nustatyta, jog smurtautojas buvo smarkiai apsvaigęs nuo alkoholio, – jam nustatytas vidutinis, artimas sunkiam, girtumo laipsnis (2,42 prom.).

A.Gudynas kaltę pripažino tvirtindamas, kad nuoširdžiai gailisi dėl tragiškas pasekmes sukėlusių veiksmų. Įtariamasis niekur nedirba, anksčiau nebuvo teistas.

Alytaus rajono gyventojui gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų.

Anot teismo medicinos ekspertų, nusikaltimas įvykdytas nuo šių metų balandžio 9 iki 10 dienos. Panašu, jog pagalbą kviesti kurį laiką buvo delsiama, – kūnas rastas tik balandžio 10-osios rytą.

Smurtautojas iš baimės arba dėl girtumo pagalbos tarnybų numerio iškart po nusikaltimo nesurinko. Praėjus dienai nuo išgertuvių pradžios auką aptiko jos sūnus ir nedelsdamas iškvietė medikus ir policiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.