Ukrainos vėliavą išniekinę trys vengrai ir vokietis nakvojo Vilniaus policijos areštinėje

Vilniaus policijos pareigūnai sulaikė ir į areštinę uždarė tris Vengrijos piliečius ir vieną Vokietijos pilietį, kurie sostinės senamiestyje išniekino Ukrainos vėliavą. Trys iš keturių sulaikytųjų buvo girti, kai kurie – dėvėjo kaukes.

 Antrankiai, Ukrainos vėliava.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Antrankiai, Ukrainos vėliava.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Ukrainos vėliava.<br>V.Ščiavinsko asociayvi nuotr.
Ukrainos vėliava.<br>V.Ščiavinsko asociayvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 16, 2023, 9:31 AM

Kaip pranešė Policijos departamentas, spalio 15 d. apie 23 val. 24 min. Vilniuje, Didžiojoje g., pastebėti keturio žmonių komapnija, kuri nešė Ukrainos vėliavą, vėliau ją įstatė į šiukšlių dėžę mediniu kotu į viršų ir, apspjaudę, pasišalino.

Apie incidentą pareigūnus informavo pilietiškas praeivis. Jis taip pat informavo, kad kai kurie įtariamieji buvo kaukėti, visi juodai apsirengę. Vyras sakė, kad viską nufilmavo telefonu.

Atvykę policijos patruliai Ukrainos vėliavą rado ten, kur ji ir buvo palikta – šiukšlių konteineryje netoli Rotušės. Peržiūrėję liudininko filmuotą medžiagą, pareigūnai įtariamųjų kompaniją atpažino ir sulaikė Baziljonų g.

Paaiškėjo, kad sulaikytieji yra užsieniečiai – trys vengrai ir vokietis.

Policija praneša, kad Vokietijos piliečiui (gim. 1980 m.) po sulaikymo nustatytas 1,09 prom. girtumas, Vengrijos piliečiui (gim. 1997 m.) – 1,17 prom., jo tautiečiui (gim. 1987 m.) – 1,47 prom. Kartu buvusi moteris (gimusi 1997 m.), irgi Vengrijos pilietė, buvo blaivi.

Visa kompanija buvo nuvežta į areštinę ir čia nakvojo. Pirmadienį pareigūnai juos turėtų apklausti.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl užsienio valstybės, Europos Sąjungos ar tarptautinės viešosios organizacijos simbolių išniekinimo.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas nuplėšė, sudraskė, sulaužė, sunaikino, subjaurojo ar kitaip išniekino oficialiai iškabintą užsienio valstybės herbą ar vėliavą, Europos Sąjungos arba tarptautinės viešosios organizacijos vėliavą, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.