Dieveniškių kilpoje pas vietos gyventoją atėjo nuo pasieniečių pasprukęs migrantas iš Afrikos ir paprašė iškviesti policiją

Penktadienio rytą Šalčininkų rajone pareigūnams pats pasidavė migrantas iš Afrikos. Vyras atėjo pas vietos gyventoją į namus ir paprašė iškviesti policiją. Aiškėja, kad į Lietuvą migrantas pateko dar ketvirtadienį apgadinęs sienos fizinį barjerą. Bandant sulaikyti, jis tąkart nuo pareigūnų paspruko.

 Trys afrikiečiai į Lietuvą jau ne pirmą kartą braunasi gadindami fizinį sienos barjerą.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Trys afrikiečiai į Lietuvą jau ne pirmą kartą braunasi gadindami fizinį sienos barjerą.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2023, 9:58 AM, atnaujinta Oct 27, 2023, 10:41 AM

Pranešimas apie neįprastą svečią penktadienį gautas apie 9 val. 08 min. Paskambinęs Dieveniškių kilpos gyventojas sakė, kad į jo namus Urelių kaime atėjęs nepažįstamas vyras sakosi esąs migrantas iš Afrikos. 

Vyriškis šeimininko prašė iškviesti jam policiją, nes nori pasiduoti pareigūnams.

Pranešimas apie galimą migrantą buvo perduotas pasieniečiams. Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Giedrius Mišutis lrytas.lt patvirtino, kad toks pranešimas iš tiesų gautas ir pasienio pareigūnai išvyko jo tikrinti.

Paaiškėjo, kad į vietos gyventojo namus atėjęs vyras dar ketvirtadienį kartu su dviem kitais afrikiečiais sugadino valstybės sieną saugantį fizinį barjerą ir taip pateko į Lietuvą.

Migrantams kertant valstybės sieną, pasieniečiai sureagavo ir atskubėję du pažeidėjus sulaikė. Trečias sugebėjo pasprukti į mišką ir pareigūnai tąkart jo nerado.

Paaiškėjo, kad sulaikytieji yra jauni Čado ir Sudano piliečiai. Juos apžiūrėjus ir nenustačius, kad reiktų pagalbos, pasieniečiai abiems įteikė humanitarinius paketus ir sutvarkę dokumentus dėl atsisakymo įleisti į Lietuvą, grąžino atgal į Baltarusiją.

Aiškėja, kad penktadienį pats pasiduoti nusprendęs afrikietis yra tas pats sienos pažeidėjas, kuris išvarėse nuo pasieniečių paspruko į mišką. Tai irgi Sudano pilietis (gim. 2003 m.).

Sušilęs ir gavęs humanitarinį paketą, jis irgi nebuvo įleistas į Lietuvą ir turėjo grįžti į Baltarusiją.

Visi trys bendraamžiai migrantai į Lietuvą braunasi jau ne pirmą kartą. Prieš kurį laiką trijulė pasienyje jau buvo sulaikyta ir apgręžta.

Urelių kaimas, kuriame sulaikytas migrantas, yra visai netoli valstybės sienos su Baltarusija. Tiesia linija nuo kaimo iki valstybės sienos – vos du kilometrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.