Pirmadienį vėl grasinama oro uostams – Vilniuje ir Kaune evakuoti keleiviai ir darbuotojai Telefoninis teroristas sakė nekenčiantis lietuvių

Pirmadienį vėl grasinta oro uostams. Nors manoma, kad pranešimas melagingas, saugumo sumetimais, kol buvo ieškoma sprogmenų Vilniaus ir Kauno oro uostuose, keleiviai ir darbuotojai buvo evakuoti.

 Vilniaus oro uoste.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Vilniaus oro uoste.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 20, 2023, 9:07 AM, atnaujinta Nov 20, 2023, 10:03 AM

Apie grasinimus oro uostui pranešė Lietuvos oro uostų atstovas Tadas Vasiliauskas. Pasak jo žiniasklaidai išplatinto pranešimo, pirmadienį po 8 valandos ryte buvo gautas anoniminis skambutis, kuriame grasinama, kad Vilniaus ir Kauno oro uostuose gali būti padėti sprogmenys.

„Apie situaciją informuotos visos specialiosios tarnybos, šiuo metu vyksta bendrųjų erdvių patikra oro uoste ir bendras situacijos vertinimas.

Kol vyksta bendrųjų erdvių patikra ir informacijos vertinimas – keleiviai bei darbuotojai buvo evakuoti iš abiejų oro uostų terminalų bendrųjų erdvių“, – rašoma Lietuvos oro uostų atstovo T.Vasiliausko pranešime.

Policija pranešimą apie grasinimu iš Vilniaus oro uosto atsakingų darbuotojų gavo maždaug 8 val. 26 min. Oro uosto darbuotojai informavo, kad skambučio į Vilniaus oro uosto informacijos centrą sulaukta apie 8 val. 09 min.

Skambinęs vyras prisistatė rusišku vardu ir rusiška pavarde. Jis tvirtino, kad Vilniaus ir Kauno oro uostuose padėtos bombos. Vilniuje esą bomba sprogs 10 val., o Kaune – 12 val.

„Vilniuje padėtas trotilas“, – grasino telefoninis teroristas.

Ir pridūrė, kad nekenčia lietuvių.

Skambinusiojo telefono numeris buvo blokuojamas, tad jo oro uosto įranga neužfiksavo. Tačiau tyrėjams liko garso įrašas su telefoninio teroristo balsu.

Apie 9 val. 33 min. T.Vasiliauskas pranešė, kad įvertinus situaciją ir detaliai patikrinus bendrąsias Kauno oro uosto erdves – registracijos į skrydžius tęsiamos, keleiviai vėl leidžiami į terminalą, informacija apie galimą sprogmenį nepasitvirtino.

Pranešama, kad Kauno oro uoste buvo evakuota apie 100 keleivių.

„Vilniaus oro uoste specialiosios tarnybos dar vykdo erdvių tikrinimą.

Kauno oro uoste, tikėtina, didesnės įtakos skrydžiams ir jų laikams ši situacija neturės. Nei vienas skrydis nebuvo vėlinamas ar atšauktas“, – informavo T.Vasiliauskas.

Netrukus, apie 9 val. 56 min. pranešta, kad žmonėms leista grįžti į Vilniaus oro uostą – toliau buvo tęsiamos registracijos į skrydžius, keleiviai vėl buvo leidžiami į terminalus, informacija apie galimą sprogmens pavojų nepasitvirtino.

Kaip ir Kaune, Vilniaus oro uoste irgi buvo evakuota apie 100 keleivių.

„Situacija, tikėtina, paveiks dviejų skrydžių (į Helsinkį ir į Varšuvą) išvykimo laikus Vilniaus oro uoste, Kauno oro uoste didesnės įtakos išvykstantiems skrydžiams, tikėtina, nebus“, – informavo Lietuvos oro uostų atstovas.

Panaši situacija buvo susiklosčiusi ir penktadienį. Kaip jau skelbė lrytas.lt, penktadienio rytą apie 8 val. 22 min. gautas pranešimas apie galimą sprogmenį Vilniaus oro uoste. 

Dėl saugumo iš oro uosto buvo evakuota apie 100 žmonių.

„Apie 8 valandą ryte buvo gautas anoniminis skambutis, kuriame grasinama, jog Vilniaus oro uoste gali būti padėta bomba. Buvo iškart informuotos visos specialiosios tarnybos, vyksta erdvių patikra oro uoste ir situacijos vertinimas. Kol vyksta bendrųjų erdvių patikra ir informacijos vertinimas – keleiviai buvo evakuoti iš sostinės oro uosto atvykimo ir išvykimo terminalų bendrųjų erdvių (evakuota apie šimtą žmonių)“, – tąkart teigė T.Vasiliauskas.

Vėloiau pranešta, kad sprogmenų nerasta, o dėl incidento vėlavo du skrydžiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.