Vėl grasinta sprogimais oro uostams, telefoninis teroristas reikalavo litų

Policijos infocentre antradienio vakarą sulaukus grasinimų šalies oro uostams, buvo sustiprinta jų apsauga, tačiau plano „Skydas“ pareigūnai nusprendė neįvesti. Sprogimais grasinęs vyras pareigūnams prisistatė ir reikalavo sumokėti jam litais.

 Operatyvinės tarnybos Vilniaus oro uoste, litai.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Operatyvinės tarnybos Vilniaus oro uoste, litai.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2023, 9:53 AM

Kaip pranešė Policijos departamentas, lapkričio 21 d. apie 20 val. 11 min. Vilniaus apskrities VPK gautas pranešimas, kad tą pačią dieną apie 21 val. 30 min. sprogs Vilniaus, Kauno ir Šiaulių oro uostai.

Lrytas.lt žiniomis, telefoninis teroristas paskambino (jo telefono numeris buvo užfiksuotas) į policijos infocentrą, prisistatė rusiškai skambančiu vardu ir pavarde ir pranešė apie oro uostuose padėtas bombas. Vyras iš pareigūnų reikalavo sumokėti jam litais.

Planas „Skydas“ įvestas nebuvo. Tačiau Vilniaus oro uoste buvo sustiprinta pastato apsauga ir patekimo į jį režimas. Taip pat buvo apribotas eismas ties oro uosto terminalu.

Patalpas apžiūrėjus, sprogstamųjų medžiagų ar įtartinų objektų oro uostuose nepastebėta.

Apie 21 val. 32 min. visos sustiprintos priemonės atšauktos.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei ar valstybinės reikšmės objektui, kuris atitinka Civilinės saugos įstatyme nustatytus požymius, gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to kilo žmonių sumaištis ar buvo sutrikdyta valstybinės reikšmės objekto veikla, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.