Galingą petardą į draugo BMW įmetęs vilnietis tokio galingumo sprogimo nesitikėjo – vyras siunčiamas į teismą

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl visuotinai pavojingu būdu sugadinto turto. Pareigūnai išsiaiškino, kas ir kodėl metų pradžioje susprogdino automobilį BMW.

Daugiau nuotraukų (4)

Vilniaus apskrities VPK

Nov 23, 2023, 9:04 AM, atnaujinta Nov 23, 2023, 9:07 AM

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad 2023 m. pradžioje, naktį Vilniuje, Parko g., automobilyje BMW 530D, stovėjusiame atokiau nuo gyvenamųjų namų, dėl neaiškių priežasčių įvyko sprogimas, kurio garsas išgąsdino Naujosios Vilnios gyventojus ir sukėlė rezonansą visuomenėje.

Dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl apysunkės nusikalstamos veikos padarymo. Įvykio vietą kruopščiai apžiūrėję specialistai kartu su kriminalinės žvalgybos pareigūnais, surado, užfiksavo ir paėmė nusikalstamos veikos pėdsakus, kurie buvo išsiųsti Kriminalistinių tyrimo centro pareigūnams specialisto išvadoms gauti.

Po specialisto išvadų paaiškėjo, jog į automobilį buvo įmesta galinga petarda. Tyrimą apsunkino tai, kad pats automobilio savininkas nebuvo linkęs bendradarbiauti su tyrimą atliekančiais kriminalistais, kadangi pats yra turėjęs reikalų su teisėsaugos pareigūnais.

Jei norite daugiau paskaityti apie šį sprogimą, įvykusį ankstų sausio 24 d. rytą, spauskite čia.

Kriminalinės policijos pareigūnams atkakliai keliant tyrimo versijas ir analizuojant gaunamus duomenis, buvo nustatytas nusikalstamą veiką įvykdęs vyras, o jį sulaikius, paaiškėjo ir nusikaltimo padarymo motyvas. Nustatyta, kad kilus asmeniniam nesutarimui tarp dviejų draugų, vienas iš jų nusprendė pamokyti kitą – į automobilio saloną įmetė gamyklinę petardą.

Tokių pasekmių nesitikėjo net pats įtariamasis – galingo sprogimo metu išdužo automobilio stiklai, deformavosi kėbulas, o automobilio stoglangis po sprogimo nuskriejo apie 20 metrų.

Ikiteisminis tyrimas baigtas, yra priimtas sprendimas dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu.

Už tokio pobūdžio nusikalstamą veiką gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.