Mirus per langą išmestam kūdikiui, tyrimas perkvalifikuotas į nužudymą

​Klaipėdos apygardos prokuratūra perkvalifikavo įtarimus per langą kūdikį uostamiestyje išmetusiam vyrui. Kūdikiui mirus, tyrimas perkvalifikuotas į nužudymą, pranešė prokuratūra.

 Antrankiai, kūdikis.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Antrankiai, kūdikis.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-23 10:22, atnaujinta 2023-11-23 10:47

Prokuratūros pranešime rašoma, kad Klaipėdos apygardos prokuratūroje priimtas sprendimas perkvalifikuoti ikiteisminį tyrimą, atliekamą dėl visuomenę sukrėtusio įvykio, kai pro langą buvo išmestas kūdikis. Tai padaryta gavus duomenų iš gydymo įstaigos apie vaiko mirtį.

Ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo buvo pradėtas lapkričio 18 dieną, kai prie vieno iš Klaipėdoje, Laukininkų gatvėje, esančių daugiabučių rastas ant žemės gulintis 2023 m. gimęs kūdikis. Pirminiais duomenimis, vaiką pro pirmame aukšte esančio buto langą išmetė 1998 m. gimęs tėvas. Vyras sulaikytas įvykio vietoje.

Tyrimą kontroliuojantis Klaipėdos apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras lapkričio 20 dieną kreipėsi į teismą dėl kardomosios priemonės įtariamajam skyrimo. Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų sprendimu vyrui skirtas suėmimas dviem savaitėms. Dėl prastos įtariamojo sveikatos būklės šis sprendimas priimtas vyrui nedalyvaujant teismo posėdyje.

Medikams, įnirtingai kovojusiems už vaiko gyvybę, informavus, jog kūdikis mirė, tyrimas perkvalifikuotas ir tęsiamas dėl nužudymo. Įtarimas vaiko tėvui dėl to bus pareikštas, kai tik leis jo sveikatos būklė.

Lrytas.lt primena, kad trečiadienio vakarą mirė 25 metų klaipėdiečio per langą išmestas jo sūnus – 5 mėnesių kūdikis. Šis vyras anksčiau jau buvo teistas už žmogžudystę, kurią įvykdė, dar būdamas nepilnametis.

Liūdną žinią apie kūdikio mirtį naujienų portalui lrytas.lt patvirtino Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas, profesorius Rimantas Kėvalas.

„Vaikelis mirė, išsekus jo gyvybinėms funkcijoms. Jis patyrė labai sunkią galvos smegenų traumą. Mirtį lėmė sužalojimai, nesuderinami su gyvybe. Medikai padarė viską, ką galėjo. Vilčių jį išgelbėti faktiškai nebuvo“, – pasakojo R. Kėvalas.

Tragediją lėmė vidinis kraujavimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.