Teisingumo vykdymui trukdęs klaipėdietis privalės sumokėti baudą

Teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo kaltu dėl melagingų parodymų ir dokumento suklastojimo pripažintas 46 metų Klaipėdos gyventojas T.M. Jam paskirta 12,5 tūkst. eurų bauda.

Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

2023-11-24 14:48

Teisėsaugos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl galimo apgaulingo apskaitos tvarkymo, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turto pateikimo bei turto pasisavinimo vienoje iš uostamiestyje registruotų statybos įmonių, liudytoju apklausė T.M. Kilus įtarimų, jog asmuo galėjo trukdyti vykdyti teisingumą ir duoti melagingus parodymus, jo atžvilgiu buvo pradėtas naujas ikiteisminis tyrimas.

Bylos duomenimis, T.M., sudarydamas nekilnojamo turto pirkimo iš minėtos įmonės sandorį, galimai padėjo nuslėpti šios bendrovės vadovui, kuris yra kaltinamasis kitoje byloje, neteisėtą pinigų pasisavinimo faktą. Įgyvendindamas šį planą, klaipėdietis pasirašė buhalterinius dokumentus, patvirtinančius finansines operacijas, kurios realiai nebuvo vykdomos.

Konstatuota, kad T.M. apklausų metu keitė parodymus ir tyčia klaidino pareigūnus, trukdė nustatyti tiesą baudžiamojoje byloje.

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų nuosprendžiu T.M. pripažintas kaltu dėl visų jam pareikštų kaltinimų ir paskirta piniginė bauda.

Šis nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.