Tarp ieškomiausių Europos nusikaltėlių sąrašo – 3 lietuviai: įvykdė sunkius nusikaltimus

Pirmadienį prasidėjo kasmetinė tarptautinė kampanija „Most Wanted“ (liet. „Ieškomiausi“), skirta sunkius ir labai sunkius nusikaltimus įvykdžiusių žmonių paieškai. Kampaniją vykdo Europolas, Europos aktyvios besislapstančių žmonių paieškos grupių tinklas (ENFAST) ir Europos valstybių teisėsaugos institucijos.

Ieškomi lietuviai.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Ieškomi lietuviai.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Ieškomi lietuviai.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Ieškomi lietuviai.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Renaldas Kanys.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Renaldas Kanys.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Remigijus Byčius.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Remigijus Byčius.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Dariuš Požarickij.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Dariuš Požarickij.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lietuvos policija

Dec 4, 2023, 9:25 AM, atnaujinta Dec 4, 2023, 9:30 AM

Kaip praneša Lietuvos policija, „Most Wanted“ kampanija startuoja su atnaujintu ieškomiausių Europos nusikaltėlių sąrašu, kuriame įkelta iki 75 naujų ieškomų žmonių profilių. Jie kaltinami sunkiais ir labai sunkiais nusikaltimais – nužudymais, prekyba žmonėmis, ginkluotais plėšimais, terorizmu ir kt.

Tarp ieškomiausių Europos nusikaltėlių sąrašo – ir trys lietuviai, įtariami sunkių nusikaltimų padarymu. Vienas iš jų – Renaldas Kanys, gimęs 1973 metais.

Nuo 2007 m. iki 2017 m. jis vadovavo ginkluotam nusikalstamam susivienijimui ir, veikdamas savo ir nusikalstamo susivienijimo naudai bei siekdamas praturtėti iš nusikalstamos veiklos, organizavo didelio kiekio narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimą, šaunamųjų ginklų bei narkotinių ir psichotropinių medžiagų kontrabandą, nusikalstamu būdu įgyto turto legalizavimą. Taip pat organizavo žmonių nužudymą pavojingu būdu.

Kitas ieškomas vyras – Remigijus Byčius, gimęs 1981 metais.

Šis vyras pasislėpė nuo jam paskirtos 12 metų laisvės atėmimo bausmės už neteisėtą disponavimą itin dideliu narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekiu. Taip pat jis yra nusikalstamos grupuotės lyderis.

Trečias ieškomasis – Dariuš Požarickij, gimęs 1980 metais.

D.Požarickij, veikdamas bendrininkų grupėje su kitais žmonėmis, neteisėtai disponavo labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų ir gabeno jas kontrabanda. 2021 m. teismo nuosprendžiu jam paskirta 11 metų laisvės atėmimo bausmė.

Jei atpažinsite vieną iš jų, turimą informaciją galite siųsti anonimiškai per eumostwanted.eu platformą. Visa visuomenės suteikta informacija centralizuotai bus perduota žmogaus paiešką vykdančiai nacionalinei teisėsaugos institucijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.