Prie savo automobilio pritvirtintą sekimo prietaisą pakruojietis rado plovykloje

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo – tyrėjai bandys išsiaiškinti, kas ir kodėl prie Pakruojo gyventojo automobilio pritvirtino sekimo įrenginį.

 Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotrauka
 Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2023, 1:49 PM

Prie savo automobilio dugno lipnia juosta apvyniotą ir ja pritvirtintą daiktą pakruojietis pastebėjo spalio 27 dieną vienoje Šiaulių miesto plovykloje.

Į Šiaulius pakeisti savo automobilio ratus į žieminius atvykęs vyras iš pradžių nusprendė nuplauti automobilį.

Pamatęs prie automobilio dugno pritvirtintą keistą daiktą vyras ne juokais išsigando ir iškart apie tai pranešė policijai.

Iš pradžių buvo pamanyta, kad prie automobilio dugno gali būti pritvirtintas sprogmuo. Ši versija nepasivirtino.

Nuo automobilio nuimtas daiktas buvo perduotas ekspertams, kurie nustatė, kad tai yra GPS sekimo įrenginys.

Gavę tokią ekspertų išvadą pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo.

Už tokį nusikaltimą yra baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Pakruojietis, prie kurio automobilio buvo pritvirtintas sekimo prietaisas, pareigūnams sakė nenumanąs, kas tai galėjo padaryti ir kam parūpo jį sekti.

Vyro teigimu, šis sekimo prietaisas prie jo automobilio galėjo būti pritvirtintas per pastaruosius kelis mėnesius, nes vasarą jis automobilį remontavo ir nieko įtartino nepastebėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.