Telšių policininkė ne darbo metu prie Šiaulių sučiupo girtą vairuotoją

Gruodžio 9-ąją, Telšių rajono policijos komisariato vyresnioji tyrėja Gelita Druktenytė laisvadienį nutarė skirti išvykai į Šiaulius. Kadangi keliavo automobiliu, kartu su gyvenimo draugu suplanavo pakeliui užsukti aplankyti Šiaulių rajone gyvenančius giminaičius. Tačiau netrukus planus teko pakoreguoti dėl kelyje sutikto neblaivaus vairuotojo, kurio manevrai tik per plauką nesibaigė skaudžia nelaime.

 Telšių rajono policijos komisariato vyresnioji tyrėja Gelita Druktenytė.<br> Šiaulių apskrities VPK nuotr.
 Telšių rajono policijos komisariato vyresnioji tyrėja Gelita Druktenytė.<br> Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Šiaulių apskrities VPK

Dec 14, 2023, 2:40 PM

Šeštadienio vidurdienį pora, važiuodama kelyje Kužiai–Verbūnai–Gruzdžiai, ties Norutaičių kaimu, pastebėjo į kelią įsukantį automobilį „Opel Vectra“. Automobilis artėjo ir važiavo ne savo eismo juosta, o judėjo tiesiai į Gelitos draugo vairuojamą transporto priemonę.

Norėdamas išvengti kaktomušos, vyras savo vairuojamą automobilį nusuko kairėn, bet tuomet „Opel“ nusprendė grįžti atgal į savo eismo juostą, tad ir vėl atsidūrė priešais. Greita Gelitos draugo reakcija padėjo išmanevruoti ir automobiliai prasilenkė, tačiau „Opel“ vairuotojo elgesys ne tik išgąsdino, bet ir sukėlė pareigūnei įtarimų. Reikėjo įsitikinti ar prie vairo sėdintis asmuo blaivus, ar jam nesutriko sveikata, todėl pora apsuko savo automobilį ir nusekė paskui ką tik eismo įvykio vos nesukėlusį „Opel Vectra“.

Prisigretinus ir palengva privertus „Opel“ vairuotoją sustoti, Gelita priėjo jį pakalbinti.

Prie „Opel“ vairo sėdėjęs 60 metų vyriškis buvo akivaizdžiai girtas – kalbėjo nerišliai, sunkiai orientavosi aplinkoje, nuo jo sklido stiprus alkoholio kvapas. Baimindamasi, kad vyras gali sugalvoti sprukti, Gelita paėmė jo automobilio raktelius ir iškvietė pareigūnus. Operatyviai atvykę kolegos alkoholio matuokliu vairuotojui nustatė 1,78 prom. girtumą.

Už vairavimą apsvaigus jam gresia baudžiamoji atsakomybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.