Vilniuje vagys aplaupė „Porsche“ ir „Audi Q7“, o „Toyota Corolla“ tiesiog pavogė

Vilniaus policija ieško nusikaltėlių, aplaupusių du brangius automobilius. Dar viena mašina buvo tiesiog pavogta. Kol kas tarpusavyje šios vagystės nėra siejamos.

Policija.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2023, 9:55 AM, atnaujinta Dec 19, 2023, 9:56 AM

Kaip pranėšė Policijos departamentas, gruodžio 18 d. apie 8 val. 36 min. Vilniaus apskrities VPK gautas pranešimas, kad tą pačią dieną apie 3 val. 23 min., Vilniuje, Vytenio g., iš požeminėje stovėjimo aikštelėje stovėjusio automobilio „Porsche Macan“ (pagamintas 2023 m.) pavogti priekiniai žibintai.

Nuostolis – 31 000 eurų. 

Gruodžio 17 d. apie 7 val. 22 min. Vilniaus apskrities VPK gautas pranešimas, kad nuo gruodžio 17 d. maždaug 21 val. iki gruodžio 18 d. maždaug 7 val. 15 min. Vilniuje, Bitininkų g., buvo pavogtas gatvėje stovėjęs automobilis „Toyota Corolla“ (pagamintas 2018 m.).

Nuostolis – 28 000 eurų. 

Abiem atvejais pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl vagysčių.

Gruodžio 18 d. apie 15 val. 40 min. Vilniuje, Dūmų g., automobilių stovėjimo aikštelėje, rastas išrinktas automobilis „Audi Q7“ (pagamintas 2015 m.).

Nuostolis – 25 000 eurų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto pasisavinimo.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas atvirai pagrobė svetimą turtą arba viešoje vietoje pagrobė svetimą turtą iš asmens drabužių, rankinės ar kitokio nešulio (kišenvagystė), arba pagrobė svetimą turtą įsibrovęs į transporto priemonę, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Tas, kas pagrobė svetimą turtą įsibrovęs į patalpą, ryšių kabelių kanalų sistemą, saugyklą ar saugomą teritoriją arba pagrobė didelės vertės svetimą turtą, arba pagrobė strateginę ar svarbią reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių juridinių asmenų infrastruktūrą sudarantį turtą ar jo dalį, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Tas, kas pasisavino jam patikėtą ar jo žinioje buvusį didelės vertės svetimą turtą ar turtinę teisę, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.