Teisę vairuoti praradusio esto automobilyje rasta dėžutė su kvaišalais

Dviem mėnesiams suimtas Estijos pilietis, kurį demaskavo Kalvarijos pasieniečiai. Jį įklampino vairavimas neturint tam teisės ir kvaišalai. Už tai estui gresia iki ketverių metų nelaisvės, beveik 600 eurų bauda ir atitolinta galimybė susigrąžinti teisę vairuoti anksčiau.

 VSAT nuotr.
 VSAT nuotr.
 Esto automobilyje pasieniečiai rado kvaišalų.<br> VSAT nuotr.
 Esto automobilyje pasieniečiai rado kvaišalų.<br> VSAT nuotr.
 VSAT nuotr.
 VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 11, 2024, 12:10 PM

Pirmadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Salaperaugio kaimu (Kalvarijos sav.), kelyje Suvalkai–Marijampolė, patikrinti sustabdė ką tik į Lietuvą įvažiavusį automobilį BMW estiškais registracijos numeriais. Jį vairavo 34-erių Estijos pilietis, kartu važiavo dar vienas vyras, jo tautietis.

Kontrolės metu užsieniečiai VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus asmens ir automobilio dokumentus. Tačiau paaiškėjo, kad BMW vairavęs vyras vairuotojo pažymėjimo neturi. Pasieniečiams jis prisipažino, kad jį Estijos pareigūnai atėmė už greičio viršijimą.

Kalvarijos pasieniečiai nusprendė BMW ir juo keliavusius vyrus patikrinti detaliau. Tikrindami automobilį ir jame esančius daiktus, ant galinės sėdynės VSAT pareigūnai rado dėžutę, o jos viduje – plastikinį maišelį su baltos spalvos, įtariama, narkotine medžiaga, amfetaminu, ir dviem užpildytais švirkštais.

Pasieniečiai vairuotoją sulaikė ir pristatė į Kalvarijos pasienio užkardą.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl narkotinių ar psichotropinių medžiagų kontrabandos be tikslo jas platinti pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras.

Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Be to, estui už vairavimą neturint tam teisės Kalvarijos pasieniečiai surašė administracinio nusižengimo protokolą ir skyrė 575 eurų baudą bei pusmečiui atėmė galimybę susigrąžinti teises anksčiau.

Trečiadienį teismas leido Estijos pilietį suimti dviem mėnesiams.

Automobilis BMW laikinai saugomas Kalvarijos pasienio užkardoje. Artimiausiu metu automobilis bus perduotas tikrajam jo savininkui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.