Nuo kvaišalų apsvaigusio nepilnamečio mirtis tyrėjams atvėrė akis – pareigūnai demaskavo pogrindinės prekybos tinklą

Atliekant tyrimą dėl nepilnamečio mirties Marijampolėje, pareigūnai nustatytė asmenų ratą, kurie, įtariama, elektroninėje erdvėje vykdė narkotinių ir psichotropinių medžiagų prekybą.

 Narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis buvo prekiaujama elektroninėje erdvėje. <br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
 Narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis buvo prekiaujama elektroninėje erdvėje. <br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2024, 11:16 AM, atnaujinta Jan 16, 2024, 11:24 AM

Teisėsaugos duomenimis, praėjusių metų rugsėjo 24 dieną buvo gautas pranešimas, kad Marijampolės mieste, viename iš daugiabučių namų esančių butų, rastas 17-mečio asmens lavonas, dėl ko pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, jog prieš mirtį nepilnametis vartojo psichotropines medžiagas, kurios buvo įgytos Kauno mieste. Gautoje specialisto išvadoje nustatyta, kad nepilnamečio mirties priežastis yra apsinuodijimas psichotropinėmis medžiagomis.

Taikant neviešo pobūdžio slaptus ikiteisminio tyrimo veiksmus buvo nustatytas asmenų ratas, kurie, įtariama, elektroninėje erdvėje vykdė narkotinių/psichotropinių medžiagų prekybą naudodami bendravimo platformos TELEGRAM grupę.

Tyrimo metu surinkti duomenys rodo, kad prekiaujama buvo įvairiomis narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, kuriomis prekyba vyko didžiuosiuose Lietuvos miestuose, už šias medžiagas atsiskaitant kriptovaliuta.

Tyrimo metu nustačius minėtos grupės pagrindinius dalyvius bei surinkus pakankamai duomenų apie jų vykdomą narkotinių bei psichotropinių medžiagų platinimą, buvo surengta sulaikymo operacija. Operacijos metu sulaikymai buvo vykdomi Kauno ir Klaipėdos miestuose, kuriuose sulaikyti 4 asmenys, gimę: 1990, 1998, 1996 bei 1998 metais.

Kratų metu, kurios buvo atliktos įtariamųjų namuose bei konspiracinėse vietose, rasta, kaip įtariama, labai didelis kiekis galimai narkotinių ir psichotropinių medžiagų.

Taip pat sulaikyta galimai labai didelio kiekio psichotropinių medžiagų siunta, įtariamųjų parsisiųsta iš Olandijos. Viso operacijos metu buvo išimta apie 10 kilogramų įvairių narkotinių bei psichotropinių medžiagų.

Įtariamiesiems įteikti pranešimai apie įtarimus dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių/psichotropinių medžiagų kiekiu. Trims įtariamiesiems buvo skirtos griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.