Recidyvisto sutenerio iš Šiaulių atgaila teismo neįtikino – grįžta už grotų

45-erių šiaulietį Kęstutį Jasikevičių klupdo pelnymasis iš prostitucijos. Trečiąsyk už šį nusikaltimą nubaustam suteneriui teks grįžti į įkalinimo įstaigą.

Iš dviejų moterų prostitucijos pelnęsis vyras išgirdo nuosprendį. <br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Iš dviejų moterų prostitucijos pelnęsis vyras išgirdo nuosprendį. <br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2024, 3:17 PM, atnaujinta Jan 26, 2024, 12:44 PM

K.Jasikevičiaus baudžiamąją bylą sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka išnagrinėjęs Šiaulių apylinkės teismo teisėjas Aleksandras Prygunkovas bausmę sumažino, nes šeštą kartą prieš teismą stojęs šiaulietis kaltę pripažino visiškai ir atgailavo.

Tiesa, atgaila negelbėjo, nes recidyvistu pripažintas šiaulietis nebuvo atlikęs visos anksčiau skirtos bausmės ir paleistas iš įkalinimo įstaigos.

Teisiamajam skirta 1 metų ir 4 mėnesių įkalinimo bausmė. Ji subendrinta su neatliktosios bausmės dalimi, tad K.Jasikevičiui iš viso pataisos namuose teks praleisti 1 metus ir 7 mėnesius.

Teisėsaugininkai šį sutenerį ir jo globojamas dvi šiaulietes „plaštakes“ sučiupo praėjusių metų pavasarį. Įkalčių prispausta trijulė kaltės neneigė.

Abi prostitutes šiaulietis pažinojo seniai, tad 2022 m. kovą paleistas iš pataisos namų su abiem susitarė dėl bendro verslo.

K.Jasikevičius pažadėjo merginoms apsaugą, vežioti savo automobiliu į kitus miestus, konsultacijas, o prostitutės privalėjo atiduoti pusę savo pajamų. Tiesa, suteneris padengdavo ir pusę jų išlaidų – prisidėdavo perkant prezervatyvus, lubrikantus, apatinius, žvakes, chalatus, nuomojant būstą.

Patyręs suteneris patardavo, kuriuose tinklapiuose reklamuotis, ką rašyti klientams. Prostitutės su pagalbininku bendraudavo per interneto programėlę ir siųsdavo jam sutartas žinutes.

Atsiuntus skaičių 1 suteneris žinodavo, kad klientas užsisakė pusvalandį sekso malonumų. Skaičius 2 reiškė, kad sumokėta už visą valandą, o atsiųsta šypsenėlė pranešdavo, jog klientas jau išėjo.

Teisme liudijusi viena prostitutė neslėpė, kad šiuo amatu užsiima nuo pilnametystės. Iš pradžių šiaulietė bandė dirbti pardavėja, bet atlygis pasirodė per menkas, tad ėmė teikti intymias paslaugas.

Liudytoja sakė, kad uždarbis buvo neprastas. Sekso ištroškusių klientų ji nestokodavo, tad per dieną 500–700 eurų uždirbusi prostitutė galėdavo leisti sau prabangą nebepriimti daugiau užsakymų. Beje, ir paslaugas šiaulietė teikdavo ne kasdien – per mėnesį vidutiniškai triūsdavo po 12 dienų.

Ši šiaulietė pati nevairuoja, todėl dažnai prašydavo sutenerio ją pavėžėti. Savanoriškai uždarbiu su K.Jasikevičiumi dalindavosi ir antroji prostitutė.

Vairuotojo pažymėjimą įgijusiai šiaulietei suteneris buvo parūpinęs iš Suomijos pargabentą „Audi A4“. Tiesa, ji automobilį gavo išsimokėtinai – kas savaitę privalėdavo iš savo uždarbio atiduoti 500 eurų.

Sekso paslaugas šiaulietės teikė ne tik vietiniams, bet ir klientams Panevėžyje, Klaipėdoje.

Esant būtinybei K.Jasikevičius jas nuveždavo, pasaugodavo ir pargabendavo į gimtąjį miestą.

Tačiau net ir patyrusio sutenerio konsultacijos, apsauga ir konspiracija negelbėjo – trijulę sučiupo operatyvinės informacijos gavę Šiaulių kriminalistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.