Vilniuje apgadintas Kriminalinės policijos biuro seklio automobilis, įvykio aplinkybės kol kas mįslingos

Vilniaus policija pradėjo ikiteisminį tyrimą ir aiškinasi aplinkybes incidento, kuomet buvo apgadintas Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūno automobilis. Galimas įtariamasis jau nustatytas, kol kas tyrėjų rankose atsidūrė tik jo mašina, ant kurios buvo uždėti kitai transporto priemonei priklausantys numeriai.

 Suniokotas automobilis, policija.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Suniokotas automobilis, policija.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2024, 9:39 AM

Kaip pranešė Policijos departamentas, sausio 27 d. apie 10 val. 25 min. Vilniuje, Gurių Sodų g., namo kieme, pastebėta, kad yra apgadintas Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūno (gim. 1989 m.) nuosavas automobilis „Mazda 6“ (pagamintas 2014 m.).

Nuostolį pareigūnas įvertino 2 500 eurų.

Lrytas.lt žiniomis, pareigūno automobilis buvo apgadintas dar naktį. Mašina buvo apdaužyta pagaliu, ryte kilo įtarimų, kad ji taip pat galėjo būti apšaudyta šratiniu pistoletu.

Galimas įtariamasis buvo greitai nustatytas, tačiau jo surasti pareigūnams iš karto nepavyko. Tačiau po pietų tuose pačiuose Gurių soduose rastas įtariamojo automobilis, ant kurio puikavosi kitai transporto priemonei priklausantys valstybiniai numeriai. Ši mašina buvo išgabenta į policijos aikštelę ir yra saugoma.

Pirminiais duomenimis, LKPT pareigūnas ir įtariamasis iš matymo vienas kitą pažinojo. Šeštadienį tyrėjai linko prie versijos, kad pareigūno automobilis apgadintas ne dėl jo tarnybinės veiklos, o galimai dėl asmeninių reikalų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.