Seksualiniais nusikaltimais kaltinamas vilnietis laukia dar vieno teismo verdikto

Vilniuje ir Lentvaryje mažametes bei nepilnametes mergaites puolęs ir seksualiai prievartauti kėsinęsis 35 metų vyras šiuo metu yra suimtas ir laukia bylos nagrinėjimo teisme. Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje sostinės gyventojas A. V. kaltinamas pasikėsinimu seksualiai prievartauti nepilnamečius ir mažamečius asmenis, mažamečio asmens seksualiniu prievartavimu, nesunkiu sveikatos sutrikdymu ir pasikėsinimu apiplėšti.

Vilniuje ir Lentvaryje mažametes mergaites seksualiai prievartauti kėsinęsis 35 metų vyras šiuo metu yra suimtas ir laukia bylos nagrinėjimo teisme.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Vilniuje ir Lentvaryje mažametes mergaites seksualiai prievartauti kėsinęsis 35 metų vyras šiuo metu yra suimtas ir laukia bylos nagrinėjimo teisme.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2024, 1:25 PM, atnaujinta Jan 31, 2024, 2:09 PM

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, A. V. nuo 2022 m. rugsėjo mėn. pabaigos iki 2023 m. balandžio mėn., kai buvo suimtas, Lentvaryje ir Vilniuje užpuolė ir kėsinosi seksualiai prievartauti 7 mažametes ir nepilnametes mergaites, vieną pilnametę merginą, vieną nepilnametę merginą bandė apiplėšti. Nukentėjusius asmenis jis dažniausiai užpuldavo užsidėjęs medicininę kaukę, grasindamas peiliu ar žirklėmis panaudoti fizinį smurtą.

Vieną mažametę jis seksualiai išprievartavo. Savo ketinimų tenkinti lytinę aistrą su kitais mažamečiais ir nepilnamečiais asmenimis A. V. nebaigdavo dėl nuo jo valios nepriklausančių aplinkybių – užpulti asmenys pradėdavo šauktis pagalbos, priešinosi. Apiplėšti nepilnametės merginos jam nepavyko dėl to, kad nukentėjusioji neturėjo pinigų.

A. V. kaltinamas ir nesunkiu sveikatos sutrikdymu – dėl jo nusikalstamų veiksmų visos mažametės ir nepilnametės nukentėjusiosios patyrė stiprų išgąstį.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo surinkta pakankamai duomenų, pagrindžiančių A. V. kaltę, tačiau pats kaltinamasis savo kaltės nepripažįsta. A. V. atsakomybę sunkina tai, kad anksčiau jis jau buvo teistas už seksualinio pobūdžio nusikaltimus, naujas nusikalstamas veikas jis pradėjo daryti dar neatlikęs visos jam skirtos bausmės.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė, tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Griežčiausia A. V. gresianti bausmė už mažamečio asmens prievartavimą bei kėsinimąsi tai padaryti – tai laisvės atėmimas iki trylikos metų. Baudžiamasis kodeksas už pasikėsinimą išprievartauti nepilnametį asmenį numato griežčiausią 10 metų laisvės atėmimo bausmę, už pasikėsinimą apiplėšti – laisvės atėmimą iki 7 metų, už nesunkų sveikatos sutrikdymą – laisvės atėmimą iki 5 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.